Palu'da balıklar yine telef oldu, yetkililer ise hala duyarsız!

Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan bir baraj gölünün açılan kapaklarının tekrar kapanmasıyla yine kenardaki suda oksijensiz kalan çok sayıda balık telef olurken bu konuda Palu Kaymakamlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin hiç bir önlem almaması yörede yaşayanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Palu'da balıklar yine telef oldu, yetkililer ise hala duyarsız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan bir baraj gölünün açılan kapaklarının tekrar kapanmasıyla yine kenardaki suda oksijensiz kalan çok sayıda balık telef olurken yetkililerin bu konuda önlem almaması bölgede yaşayan halk tarafından tepkiyle karşılandı. 

Palu ilçesi Beyhan 1 Baraj gölünde su seviyesinin maksimum seviyeye ulaşması nedeniyle 2 ay önce su tahliyesi için 4 savak açıldı. 2 aydır devam eden su tahliyesinde gelen su miktarının azalmaya başlamasıyla birlikte baraj savakları kısmen kapatıldı. Kapakların kapanmasıyla birlikte Keban Barajını besleyen kollardan biri olan Murat Nehri’nin kenar kısmında kalan su seviyesinde de gerileme oldu. Yumurtlama döneminde kenarda bulunan çok sayıda balık su seviyesinin ani azalması sonucu ilçeye bağlı Seydili köyü Çekem Bağları ile Ada mevkiindeki küçük göletlerde mahsur kaldı. Sudaki oksijenin azalması neticesinde küçük göletlerde kenarda sıkışan balıklar telef oldu.

Bölgede oluşan küçük su birikintileri ve göletler de de su miktarının az, balık sayısının çok olmasıyla oksijensiz kalan balıkların telef olmasının devam ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta da benzer bir durum meydana gelmiş, ve maalesef yetkililer konuyla ilgili hiç bir önlem almamıştı.