Palulu İşadamı Aslaner'den Örnek Davranış!

Palu'da bulunan Şehit Muhammet Kaya Çelik mesire alanı yerleşkesine Palulu İşadamı Rıza Aslaner tarafından yaptırılacak olan bay - bayan mescit ile abdest alma yerleri, lavabo ve çeşmenin temeli düzenlenen törenle atıldı...

Palulu İşadamı Aslaner'den Örnek Davranış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve yaklaşık 100 dönümlük Şehit Muhammet Kaya Çelik mesire alanına, Palulu iş adamı Rıza Aslaner tarafından yaptırılacak olan bay - bayan mescit, abdest alma yerleri, wc ve çeşmenin temeli atıldı.

Temel atma törenine Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, Palu Eski Belediye Başkanı Efrayim Ünalan, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, İşadamları Rıza Aslaner, Nurettin Bahçeci, Selahattin Çobanoğlu, İlçe Müftüsü Ayet Usta ile vatandaşlar katıldı.

YILDIRIM 'İLÇEM ADINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, hayırsever işadamı Rıza Aslaner'e teşekkür ederek; 'Onlarca medeniyete beşiklik eden tarihi ilçemiz Palu’nun, Murat Nehri kıyısındaki mesire alanımızın bulunduğu bölgeye, özellikle yaz mevsiminde onbinlerce insan tarihi eserleri görmek, bu bölgede kabirleri bulunan olan mana önderlerimizin kabirlerini ziyaret etmek ve Murat Nehrinin eşsiz manzarasını seyretmek için geliyorlar. Bu insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, ilçemize değer katacak ve çalışmalarına başladığımız 100 dönümlük mesire alanımıza yaklaşık 3 bin adet ağaç dikerek vatandaşlarımız için güzel bir mekân oluşturma gayreti içersindeyiz. Bu daha başlangıç. Mesire alanımızda kamelyalar, çocuk oyun parkları, barbeküler ile daha da kullanışlı hale gerdireceğiz. Bugün temelini attığımız, bölgede ihtiyaç olan ve Palulu iş insanımız Rıza Aslaner abimizin yapımını üstlendiği, bay -bayan mescit, abdest alma yerleri, çeşme ve lavaboların yapılmasıyla da bu eksiklik te giderilmiş olacak. Değerli iş adamımız Rıza Aslaner’e, Palu Kültür ve Dayanışma Derneğine ve emeği geçenlere ilçem adına teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı. 

ÜLGEN 'İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN'
İlçe Müftüsü Ayet Usta tarafından okunan dualarla atılan temel sonrası açıklamada bulunan, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen; 'Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi ilçemiz Palu’da belediyemiz tarafından yapılan mesire alanında bay bayan mescit çeşme ve lavaboların ihtiyaç olduğu fark ettik. Bu konuda ilçe belediyemizle yaptığımız istişareler sonucunda hayırsever iş adamımız ve aynı zamanda dernek başkan yardımcımız olan Rıza Aslaner’in bu yapıların masraflarını üstleneceğini kendilerine bildirdik. Neticede bugün yapıların temelini atıyoruz. Hayırsever iş adamımıza, ilçe belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun' dedi.

ASLANER 'MEMLEKETİMİZLE HİÇ BİR ZAMAN BAĞIMIZI KOPARMADIK'
Memleketi Palu ile hiç bir zaman bağlarının koparmadığını vurgulayan Palu Derneği Başkan Yardımcısı ve İşadamı Rıza Aslaner ise törende yaptığı konuşmada 'Bizler memleketimiz Palu’yla hiçbir zaman bağlarımızı kopartmadık. Derneğimizle Palu’nun daha ileriye gitmesi için ilçe belediyemizle sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Böylesine güzel bir mesire alanının belediyemiz tarafından ilçemize yapıldığını duyunca bizler bu konuda neler yapabiliriz diye belediye başkanımızla istişarede bulunduk. Sonuçta mesire alanında; bay- bayan mescit, abdest alma yeri, çeşme ve lavaboların ihtiyaç olduğu öğrendiğimizde bu işi de biz üstlenelim dedik. Allah'a şükürler olsun bugün bu yapıların temelini atıyoruz. İlçemize hayırlı olsun' dedi.