Palulu Vatandaşlardan AK Parti ve MHP'ye Çağrı!

Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan'ın mazbatasının iptal edilmesinin ardından başkanlık koltuğuna Bekir Yıldırım'ın getirilmesinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen belediyenin resmi internet sitesinde Efrayim Ünalan'ın Belediye Başkanlığı hala devam ediyor.

Palulu Vatandaşlardan AK Parti ve MHP'ye Çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti'den Palu Belediye Başkanlığına seçilen ve 4 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başlayan Efrayim Ünalan ile ilgili verilen itirazda 2 yıl 6 aylık cezasının Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından 19 Mart 2019 tarihinde onaylandığı, bu nedenle başkanlığının düşmesi gerektiği savunulmuştu.  

Bu kararın ardından Milliyetçi Haraket Partisi teşkilatı ise Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda başvurusunda bulunmuş ve gerekli incelemelerin yapılamsını istemişti. Bu gelişmelerden sonra YSK, 15 Mayıs itibariyle kararını vererek Ünalan'ın mazbatasının iptaline karar vermiş, İlçede yeni başkanın belediye meclis üyeleri arasından belirleneceğini ifade etmişti. 

Başkanlığa Bekir Yıldırım Seçilmişti

YSK, mazbatasını iptal edilen başkanın yerine ise yeni başkanın belediye meclis üyeleri arasından seçimle belirlenmesine karar vermiş ve seçim yapılmıştı. Alınan kararla 30 Mayıs'ta belediye meclis toplantı salonunda yapılması planlanan seçimler, MHP'li 4 meclis üyesinin de katılmaması üzerine çoğunluk sağlanamadığı için 1 gün sonrasına ertelenmişti. Yine seçime MHP'li 4 meclis üyesi katılmamış salt çoğunluk nedeniyle seçimler 3 turda gerçekleşmişti. 3'üncü turda yeni başkan AK Partili Meclis Üyesi Bekir Yıldırım seçilmişti. 

Başkan Değişti Ama İsim Hala Farklı

Palu’da yeni Belediye Başkanı Bekir Yıldırım olurken, belediyenin resmi internet sitesinde Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan’ın ismi geçiyor. Elazığ’ın en önemli ilçelerinden biri olan Palu’da, belediyeye ait internet sitesinin güncellenmemesi ve Palu’da yapılan hizmetler ile alakalı hiçbir şekilde bir bilgilendirilme yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Kararları Eski Başkan mı Alıyor?

YSK tarafından mazbatası iptal edilen ve başkanlığı düşen Efrayim Ünalanın, Palu belediyesinde alınan birçok kararda halen etkisi olduğu ve eş başkan gibi görevine devam etmesi vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Vatandaşların en çok ziyaret ettiği kurumların başında olan Palu Belediyesi’nin internet sitesini güncellemeden uzun zamandır halkı bilgilendirmemesi şaşkınlık yaratırken,yeni belediye başkanı Bekir Yıldırım’ın fotoğrafı ve ünvanının halen site de yer almaması da kafalar da soru işareti oluşturdu.

Palulu Vatandaşlardan AK Parti ve MHP'ye Çağrı

Öte yandan ilçede yapılan bir çok resmi programlarda ve belediye başkanının olması gereken programlarda eski başkan Efrayim Ünalan'ın Belediye Başkanı gibi yer alması ve bunu da kendi şahsi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşması ilçede huzursuzluğa yol açıyor. Palulu vatandaşlar 31 Mart seçimlerinden sonra ilçede insanların birbirine karşı tavır içerisinde olduklarını ve bununda artık biran önce bitirilmesi için hem adayların hemde yerel seçimlerde ittifak yapan AK Parti ve MHP yetkililerinin tarafları sağduyuya çağırmalarını istiyor. 

Palulu vatandaşlar özellikle adayların seçim döneminde yaşadıkları sıkıntı ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak bundan sonra ilçenin daha güzel hizmet alabilmesi noktasında çalışmalar yapmalarını istiyorlar. Yaklaşık üç aydan beri süre gelen bu sıkıntıların Palu'ya gölge düşürdüğünü ifade eden vatandaşlar, kadim bir kültüre, kardeşliğe ve hoşgörüye sahip bu toprakların isminin artık basında siyasi ve kişisel çekişmelerden ötürü yer almamasını istiyorlar.