Prof. Dr. Çoban, Palu Derneğini Ziyaret Etti

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmaları kapsamında MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ile beraber Palu Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Prof. Dr. Çoban, Palu Derneğini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban Palu Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Aday Prof. Dr. Çoban’a MHP İl Başkanı Semih Işıkver’de eşlik etti.

Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, 2019 yerel seçimlerin ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Işıkver; " Palu Siyasette Önemli Şahsiyetelr Çıkarmış Bir Kadin İlçedir"

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir üretken belediyecilik vizyonu var. Sayın Belediye Başkan Adayımızın zaten hemen hemen 2 aydır her noktada ifade ettiği üzere ayrıştıran değil birleştiren bir belediyecilik, hizmetle toplumsal faydayı birleştiren fikirle yatırımı birleştiren, üreticiyle pazarı birleştiren, teknolojiyle fikri birleştiren ve her anlamda kent ve kentliyi birleştiren, kentinin sağlığını birleştiren bir anlayış olarak üretken belediyecilik anlayışının belkide 81 vilayetteki en güzel örneği, en doğru adayı oaln Prof. Dr. Bilal Çoban’la inşallah ifade ettiğimiz bütün noktalarda beklentilerimizi karşılama noktasında hiçbir kuşkumuz yok. Kendisi de yönetici kadrosu da, yönetim felsefesi de anlattığınız ve şer koyduğunuz bütün noktalarda bütün tereddütleri ortadan kaldırma noktasında elinden gelen gayreti gösterecektir ve gerekli misyona, vizyona sahiptir. Ben buradan Palu’nun bütün hassasiyetlerinin farkında olduğumuzu yeniden ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Başkan Işıkver, “Özellikle benim şahsımın bir iddiası var. Diyorum ki; 81 vilayette Türkiye’nin herhangi bir ilinde Palu kadar Milletvekili çıkarmış, siyastte önemli şahsiyet çıkarmış ikinci bir örnek yoktur. Maalesef Palu2nun durumu da ortadadır. Dolayısıyla sadece Elazığ’ın şehir merkezini merkeze alarak değil, şehrin hem 10 ilçesinde hem 584 köyünde doğru ilişkiler kurmuş ve şehri çok iyi yorumlamış bir adayla yol yürüyoruz. Bizde bu noktada beklentilerin karşılanması noktasın Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak, İl Başkanı olarak adayımızın arkasındayız. Her türlü sözünün arkasındayız. Allah bize şanlı bir zaferle yardım ettiğinde Allah’ın sayesinde inşallah hem Palu’nun hem Arıcak’ın hem Kovancılar’ın, Keban’dan Sivrice’ye, Ağın’a bütün ilçelerimizin sorunlarının farkındayız. Allah bizi bu yolda mahcup etmesin diyorum” şeklinde konuştu.

Çoban; "Şehrin Problemlerini Çözeceğiz"

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Sadece 38 mahalle odaklı bir siyaset tavrımız olmadı. Şehri bütün akbul ederek Elazığ’ın belediye başkanı olma arzusundan asla bir adım geri atmamıştık bugüne kadar. Bundan sonra da atmayacağız. 38 mahalle yerine sayısı 584 olduğunu şimdi başkanımdan öğrendiğim köylere, ilçelere, beldelere ve gidilmesi gereken her noktaya gidere oradaki insanların sofrasında veya tarlasında ya da herhangi bir şekilde bir emek verdiği noktada kendimi ifade ettim. Şehrin problemlerini öğrenmeye çalıştım. Bazısı mahallesiyle ilgili, bazısı ailesiyle ilgili, bazısı şehri ya da ilçesiyle ilgili problemlerini ifade ettiğinde bunları bir katalizör gibi aldık, doğrularını bir tarafa, yanlışlarını bir taraf ayırdık, ne ile lgili ne yapılabilinilir projelendirilip tamamen sokaktan gelen bir sistemle bugün karşınıza gelmiş şunlar yapılmalıdır, önemlidir, problemdir, çözümleri şunlardır diyerek karşınızda kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Çoban, “Bu bir tiyatro değildir. Şehrin ve bugün Türkiye’nin devlet yapılanmasında bildiğiniz gibi iki kısım vardır, bir merkezi idare, bir mahalli idare. Devletin öncelikle bildiğiniz gibi 2017 yılında sistem 2018 yılında merkezi idarenin belirlendiği, 2019 yılında da mahalli idarenin belirleneceği bir seçimle birlikte inşallah bundan sonraki süreçte belediyecilikte yeni bir anlayışa evrilecektir diye hesap ederek yeni bir belediyecilik konseptiyle karşınıza geldik. Yani sadece yol ile, sadece çiçek ile, sadece kaldırımla ilgilenebilir bir anlayışında Allah nasip ederse Türkiye’ye model olacak bir yıl sonra bizim bu uygulama biçimimiz ve buradan geliştireceğimiz stratejinin Türkiye’ye model olacağı ve Türkiye’nin her yerinde uygulanması kanuni zorunluluk haline getirilecek üretim modeline evriliyoruz. Çünkü bağımsızlığın yolu sadece üretimden geçeceğini biliyoruz. Tam bağımsız bir Türkiye mücadelesinde devletimizin yanıdnayız. Egemenliğin millette kalmasından yanayız, ama bağımsız ve egemen olacaksak mutlak bir şekilde üretim yapmamız gerekeceğinin bilincindeyiz” diye kaydetti.