Saadet Partisi İl Divan Toplantısı Yapıldı

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın partilerinin gerçekleştirilen genişletilmiş il divan toplantısında açıklama yaptı.

Saadet Partisi İl Divan Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi genişletilmiş il divan toplantısı gerçekleştirildi. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın il divan toplantısında açıklamalarda bulundu.

AKIN: BU DURUM İNSANLARIN SORUNLARINA MERHEM OLMUYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Bugünkü yaşadığımız olayları anlamak için mutlaka dünyanın bize gösterilen yüzünü değil, öteki yüzünü iyi bilmemiz gerekiyor. Dünyamıza, Türkiyemize ve yerelde şehrimize baktığımız zaman ne görüyoruz? onlarca yıldır süregelen birçok kronikleşmiş problemler yığını görüyoruz.

İşte birçok partiler iktidardan gelip geçti, bu problemlerin hiçbiri çözülemediği gibi her geçen gün insanlarımızın sorunları daha da büyüdü sefaleti daha da arttı ve artmaya devam ediyor. Toplumun adalet arayışı dönem dönem hat safhalara geliyor ve bunu farkeden yöneticiler seçim kararı alarak toplumun sıkışan iç tepkisini ve huzursuzluğunu dindiriyor.

Çünkü bunu yapmadığı zaman toplum isyan eder. İnsanlar da adaleti sağlayacağı ümidiyle seçimlere gidiyor çeşitli partileri iktidara taşıyor, bir süre daha bekliyor, adalet ümidiyle bir zaman geçiriyor. Ancak maalesef yine bu durum insanların sorunlarına merhem olmuyor. Ve bu döngü bir insan ölene kadar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AKIN: AÇLIKTAN ÖLEN İNSAN SAYISI, KORONADAN ÖLEN İNSANLARIN 6 KATIDIR

İl Başkanı Akın, “İşte insanlarımız, bu döngüden çıkmadığı sürece yaşadığı bu sıkıntılardan kurtulması asla mümkün değildir. Bizler… insanlar olarak bizi bu duruma sokan asıl düşmanımızı bilmezsek, bize düşman gibi gösterilen insanlarla vakit kaybederiz, boşa kürek çekmiş oluruz. Peki asıl düşmanımız kimdir nedir? Bizi bu hale ne getiriyor? İşte bu sorunun cevabını huzurlarınızda vermeye çalışacağım.

Saatinize bakınız ve gücünüz yetene kadar sayınız, şu an dünya üzerinde her 15 sn’de bir, 1 çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Açlıktan ölen insan sayısı Çocuk ve yetişkin günlük toplam 30 bindir. Ne demek bu? 1 Yılda ortalama 11 milyon insan sadece ve sadece yiyecek bir parça ekmek bulamadığı için ölüyor. Korona virüsten 1 yılda ölen insan sayısı 1.7 milyondur.

Açlıktan ölen insan sayısı, koronadan ölen insanların 6 katıdır. Peki bu insanlar Niçin ekmek bulamıyor niçin ölüyor? Çünkü bir kısım insanlar çalışmadan, üretmeden sadece ve sadece paradan para kazanabileceği, insanları sömürebileceği bir yol, bir düzen keşfettiler ve onu tüm dünyaya yaydılar. Nedir o düzen? İşte o düzen “faiz düzeni”dir” şeklinde konuştu.

AKIN: 55 MİLYON İNSAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Bu adaletsiz düzen yüzünden bir avuç insanın serveti, tüm dünyadaki insanların servetlerinin boyutuna ulaşmıştır. Sadece bir kişinin serveti tüm dünyada ki açları ömür boyu doyurabilir. Dünyada durum böyleyken Türkiye çok mu farklı? İşte ülkemizde 17 milyon Asgari Ücretli, hanımı çocuğuyla birlikte 50 milyon vatandaşımız, 5 milyon işsiz, toplamda 55 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor.

Niçin? Çok basit, Milletimizin parası az önce bahsettiğim faiz düzenine gidiyor da onun için. Nasıl Gidiyor hep birlikte görelim. İşte geçen gün AKP Hükümeti bu yıl tarihimizde görülmemiş bir şekilde 179 milyar dolar  dış borç faizi ödeyeceğini açıkladı. Yani bunun anlamı şu Amerika’daki bankalardan borçlar alınmış. 1 yılda 179 milyar dolar sadece ve sadece faiz ödeyecek, ana para değil. Bunun boyutunu anlamak için şu an bu parayla 12 BİN adet F16 savaş uçağı alınabileceğini belirtmek isterim.

Evet yanlış duymadınız 12 BİN adet F16 uçağı. Şu an Türkiye deki F16 sayısı 238 dir. Düşününki 12 bin tane F16 uçağı kaç ülkeyi yok etmeye yeter siz tahmin edin. Şu an dünyanın en pahalı uçak gemisinin fiyatı 13 milyar dolardır. Bu paraya 14 tane dünyanın en gelişmiş uçak gemisini satın alabilirsiniz. Düşünün ki Amerika’nın 11, İngiltere’nin 2, Çin’in 2 tane uçak gemisi, Rusya’nın 1 tane uçak gemisi var. Bu ölçekteki parayı Amerika’daki bankalara paranın faizi olarak gönderiyorsun.

Ordan birileri çıkmış diyorki AKP hükümeti 10 tane SİHA yaptı. 18 yılda bunu yaptında, sen 1 yılda 12 bin tane F-16 uçağı parası da siyonizme verdin. Bu nasıl matematik bilgisi sende ki soruyorum sana! Ve o bankalar bu parayı sana zulmetmek, müslümanların başını ezmek için kullanıyor.

Filistin’in, Afganistan’ın, Arakan’ın, Keşmir’in, Afrika’nın, İran’ın, Doğu Türkistan’ın, Irak’ın, Kuveyt’in islam coğrafyasının tamamının başını eziyor bununla. Kendi parasını bile kullanmıyor, senden aldığı faizle yapıyor bunu” dedi.

AKIN: HER ŞEYDE VAHŞİ BİR FAİZ VE VERGİ YÜKÜ VAR

İl Başkanı Abdullah Akın, “Peki AKP hükümeti bu 179 milyar dolar faizi nerden getirip de ödeyecek soruyorum? Tabi ki gariban sanayicimizden, memurumuzdan, işçimizden, yoksulun yediği ekmekten faiz ve vergi alıp ödeyecek. Zaten AKP Hükümeti zenginden faiz almıyor, aksine parasına faiz ödüyor, vergisini affediyor.

Şu an yediğimiz ekmekten, giydiğimiz elbiseye, oturduğumuz evden, bindiğimiz arabaya, geçtiğimiz köprüden, gittiğimiz hastaneye kadar her şeyde vahşi bir faiz ve vergi yükü var.Aldığınız bir ekmeğin asıl fiyatı faiz ve vergileri çıkardığınızda 4 te 1 kadardır.

İşte gördüğünüz üzere sevgili kardeşlerim AK Parti 18 yıldan beri önceki hükümetlerden daha marifetli ve daha fazla bir şekilde Faize çalışıyor 80 milyon insanın cebindeki parayı Amerika’daki Yahudilerin cebine koyuyor, yetmez fabrika satıyor, o da yetmez yüksek vergilerle milletimizi inim inim inletiyor buda yetmez lükse israfa ve şatafata para harcıyor.

Bugün bir arabanın üzerindeki vergileri söylemek inanın beni rahatsız ediyor. 100 bin liralık araba 300 bine satılıyor. O da yetmez o arabaya sahip olmak için kredi kullanman gerekir. Bu krediyle birlikte araba sana 500 e geliyor. Oldu mu sana 100 liralık araba 500 lira” ifadelerine yer verdi.

AKIN: TABİRİ CAİZSE DIŞARIDAN BORÇ ALIP BETONA GÖMEN BİR ANLAYIŞI HAKİM KILMIŞTIR

Akın, “AKP hükümeti maalesef üretime dayalı, kendi öz kaynakları hareket eden bir kalkınma modeli yerine, tamamen tabiri caizse dışarıdan borç alıp betona gömen bir anlayışı hakim kılmıştır. Bu anlayışın doğal sonucu olarak bir avuç insanın ölçüsüzce zenginleşmesi, 80 milyonun fakirleşmesine, esnafın, sanayicinin kan ağlamasına yol açmıştır. AKP’li idarecilere ben buradan soruyorum Amerika’daki siyonist bankalardan aldığınız betona gömdüğünüz paralar…

gençlerimizin işsiziliğini çözdü mü hayır işsizlik hat safhada, asgari ücretle geçinen 55 milyon insanı refaha eriştirdi mi hayır, sanayicinin ve esnafın yüzünü güldür dü mü hayır, peki soruyorum dost musunuz düşman mısınız? düzen köle düzenidir. İnsanlarımız sadece adil bir ekonomik düzenle mutlu olabilir saadet bulabilir. Adil Ekonomik Düzen Prof. Dr. Erbakan Hocamızın mimarı olduğu üzerinde tüm çalışmaları tamamlanmış Adil ve faizsiz bir düzendir.

Bu düzeni ilerleyen zamanlarda detaylarıyla anlatmaya çalışacağım. 54. Hükümet Döneminde Başbakan Erbakan Hocamız faize giden tüm hortumları kesmiş, israfı engellemiş ve parayı faiz yerine, milletin cebine devasa zamlar yaparak koymuştur. Avrupa Birliği kapısında bekleyip 80 milyon Müslümanı 500 milyonluk Hristiyan aleminde yok etmek yerine D8’leri kurup tek kutuplu dünyaya alternatif bir sistem ortaya koymaya çalışmıştır.

Bu nedenle Dünyayı tekeline almaya çalışan faizci düzenin mimarı Siyonizm ve uzantıları, Erbakan hocamızı asla istememişler ve bulundukları mevkiden çeşitli bahanelerle indirip partimizi bölüp parçalamışlardır” diye konuştu.

AKIN: TÜM GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKMIŞTIR

Abdullah Akın, “Şimdi oradan kendini zeki sanan birileri çıkmış gazetelerde, basın önünde sağda solda ne diyor bende milli görüşçüyüm diyor ona buna parmak sallıyor akıl öğretiyor. Senin milli görüşçü olman imkansız, sen içi saman dolu bir kuşsun, kendini gerçek kuş diye yutturmaya çalışıyorsun. Senin gerçek milli görüşü olabilmen için evvela milletin parasını Amerika'daki bankalara değil, milletin cebine koyman lazım, yani özetle faize çalışmayıp karşı durman lazım, Avrupa birliği kapısında 80 milyonu, 500 milyonluk hristiyan alemi potasında eritmek yerine islam birliğini kurman lazım.

Bunları yapmıyorsan senden değil milli görüşçü, hiçbir şey olmaz. Siyonizmin en korktuğu teşkilat Milli Görüş Teşkilatıdır. Erbakan hocamız milletimize olan görevini mükemmelen yapmıştır. Düşman kim göstermiştir. İnsan bilmediği birşeye karşı savaşabilir mi? Tabiki hayır. Düşmanını bilmezsen seni kendi kardeşlerinle savaştırırlar kavga ettirirler.

Örneklerini Ortadoğuda ve Afrikada gördük. Şu an AKP’li yöneticilerinde yaptığı budur. Düşmanı Siyonizm değil de milletimizi göstermek. Kullandıkları zehirli dil ile insanlarımızı ötekileştirmek birbirleri ile arasındaki kardeşlik bağını çözmek düşman etmek ve de zamanı gelince savaştırmak.

Bu nedenden dolayı çeşitli algı operasyonları ile bizlere asılsız iddialarla her daim saldırıyorlar. Bunu milletimiz artık çok iyi anladı. Tüm gerçekler gün yüzüne çıkmıştır.  Ağaç içinden çürümüştür yıkılmaya mahkumdur” diye ifade etti.

AKIN: GEÇMİŞTE BUNUN ÖRNEKLERİNİ GÖRDÜK

İl Başkanı Abdullah Akın, “Bizler Saadet Partisi olarak, ilimizde ve Türkiyemizde ve ardından Dünyada adil bir ekonomik düzen kurmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Maalesef insanları modern bir köle haline getiren bu faizci anlayış bizim ve çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. İşte paraya doyan bir avuç para babaları şimdi de dünyanın başına yeni bir çorap örüyor.

Bu anlayışa karşı birlikte mücadele etmememiz durumunda Dünya da günde 30 bin insan yiyecek bir lokma ekmek bulamayacak ve açlıktan ölecek, Türkiye’de 55 milyon insan, faize çalışmasından dolayı geçim sıkıntısıyla yaşamı bitecek, gençlerimiz bunalıma girecek, çocuklarımız binlerce dolar borçlu doğacak ve dış güçlerin esiri olacaktır. İnsanlarımızı çeşitli yöntemlerle ayrıştırarak aralarındaki kardeşlik bağını çözecek ve ve onları birbirlerine kırdıracaklar.

Nitekim geçmişte bunun örneklerini gördük. Bu yüzdendir ki oyumuzun hangi mantaliteye gittiği önemlidir. Burda şahısların hiçbir önemi yoktur. Önemli olan siyasi partilerin hangi Sistemi desteklediğidir. AKParti gider PAK parti gelir, şu şahıs gider bu şahıs gelir, bunun önemi yok. Bizim şahıslarla vakit kaybedecek vaktimizde yok. Mühim olan insanları ezen bu sisteme yani faiz sistemine ve insanları ötekileştiren, aralarındaki kardeşlik bağını çözmeye çalışan sisteme kimin karşı durduğudur. 

Bu yüzden Milli Görüşün tek partisi olan Saadet Partisi ve diğerleri olarak bir sınıflandırma yapmamız yanlış olmayacaktır. Bunu milletimiz artık çok iyi anladı milletimizin gerekeni sandıkta yapacağından hiç bir şüphem yok.

İnsanların saadet bulabileceği düzeni ancak 50 yıldan beri Türkiye ve Dünya’nın her yerinde teşkilatlanmış inancına bağlı, kararlı, deneyimli, güçlü ve kökleri en derinlerde olan Milli Görüş Teşkilatı kurabilir diyerek sözlerimin dua niyetinde kabul görmesini Allah’tan diliyorum ve beni dinlediğiniz için hepinize saygılarımı arz ediyorum. Allah’a emanet olunuz” şeklinde ifade etti.