Saç Dökülmesinin En Önemli Nedeni

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek 'Şehrin kirli havası yüzünden en geç üç günde bir yıkamak gereklidir. Ancak sıcak su saç dipleri ve saç üzerinde bulunan koruyucu tabakayı erittiği için saçınızı yıkarken ılık suyu tercih edin' dedi.

Saç Dökülmesinin En Önemli Nedeni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dr. Ertek, saçların dökülmesi içini önlemek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
¥ Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır. ‘Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın.
¥ Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına sebep olur.
¥ A vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve  kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. Saç için doğru vitaminler de önemlidir. C vitamini saç köklerini uyarır, saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler.
¥ Saçınızda sedef, egzama gibi özel bir hastalığınız varsa ya da dökülme problemi yaşıyorsanız dermatoloğunuzun önereceği kükürt ve katran içeren; mantar ve bakterilere karşı koruyucu özelliği olan ilaçlı şampuanları kullanın.