Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Yavuztürk, İşletmeleri Uyardı

Sanayi ve Teknoloji Elazığ İl Müdürü Mustafa Yavuztürk sanayi sicil kaydı ve yıllık işletme cetveliyle ilgili açıklama yaptı. Müdürü Yavuztürk, 'Yıllık İşletme cetveli (YİC) verilme süreleri bir defaya mahsus olmak üzere 14 Haziran 2021 tarihi gün sonuna kadar uzatılmıştır' dedi.

Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Yavuztürk, İşletmeleri Uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını sebep gösterilecek yıllık işletme cetveli vermeyeceklerini bildiren sanayi işletmelerinin teslim tarihi 14 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Elazığ İl Müdürü bu işletmelerin işletme cetvellerini teslim etmeleri gerektiğini aksi taktirde para cezası uygulanacağını açıkladı.
YAVUZTÜRK: SÜRE BİR DEFAYA MAHSUS UZATILMIŞTIR
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk yaptığı açıklamada, “Sanayi Sicil Kayıt ve Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, Sanayi İşletmelerinin faaliyetlerinin genel olarak izlenebildiği ülkemizin en önemli veri kaynağıdır. Bu görevin yürütülmesi 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu ile sağlanmaktadır. Sanayi Sicil Belgesine sahip olan imalatçı firmalar her yıl Ocak ayından itibaren Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait işletme bilgilerinizi içeren Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin sisteme giriş süresi Covid-19 salgını mücbir sebep göstererek 2020 yılı Yıllık İşletme Cetveli vermeyeceklerini bildiren sanayi işletmelerinin Yıllık İşletme cetveli (YİC) verilme süreleri bir defaya mahsus olmak üzere 14.06.2021 tarihi gün sonuna kadar (saat 24:00’e ) uzatılmıştır. https://www.turkiye.gov.tr internet adresi Sanayi Sicil İşlemleri uygulama menüsünden E-Devlet Şifresiyle elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Sistem girişi yapamayan işletmelerin, Yıllık İşletme Cetveli bilgileri firma müracaatı ile İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır. Yıllık İşletme Cetveli vermeyen işletmeler hakkında 6948 Sayılı Kanunun 9 uncu maddesi gereği idari para cezası uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.