Savcılıktan Konu ile ilgili Açıklama Geldi !

Elazığ'da kendisini peygamber olarak ilan ettiği öne sürülen Hasan D. ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz açıklama yaptı. Demirgöz açıklamasında,

Savcılıktan Konu ile ilgili Açıklama Geldi !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Muhalefet suçlarından soruşturma başlatılmış olup, Hasan D. isimli şüpheli şahsın bu kanunlara aykırı eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir” dedi.

Elazığ’ın gündemine bir anda düşen ve kamuoyunda büyük yankı oluşturan sahte peygamber iddiasına, Savcılık’tan açıklama geldi. İddiaya göre, Allah adına konuştuğunu söyleyen Sübhan Eğitim ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusu ve yönetim kurulu başkanının 500'e yakın müridi bu şahsı peygamber ilan etti. Ortaya atılan iddialar üzerine, harekete geçen Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, çok yönlü olarak soruşturma başlattı.

Konuyla ilişkin açıklama yapan Elazığ Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Demirgöz,

“Bazı haber sitelerinde “Elazığ’da sahte peygamber iddiası” şeklinde haber yapıldığının tespit edilmesi üzerine, kamuoyunun doğru aydınlatılması amacıyla aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.  Elazığ’da Hürriyet Caddesi üzerindeki mescit olarak belirlenen bir adreste, H.D. isimli şüpheli şahsın İslam’ın yüce değerlerini ve halkın dini değerlerini alenen aşağıladığı, etrafına toplanan bir takım şahısların kendisinin peygamber olduğunu, peygamberler zincirinin son halkası olarak kendisini ilan ettiği yönündeki iddialar üzerine Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığımızca 677 Sayılı yasa ve TCK’nın 216. Maddelerine Muhalefet suçlarından soruşturma başlatılmış olup, H.D. isimli şüpheli şahsın bu kanunlara aykırı eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.