Elazığ 8. Kolordu Komutanlığına Ait Helikopter Düştü: 10 Şehit!

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'na ait bir helikopter Tatvan bölgesinde düştü. Kazada Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da aralarında olduğu 10 askerimiz şehit oldu. Kaza nedeniyle 3 askerimiz ise yaralandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ 8. Kolordu Komutanlığına Ait Helikopter Düştü: 10 Şehit!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı’na ait bir helikopter Tatvan bölgesinde düştü. Kazada Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında olduğu 10 askerimiz şehit oldu. Kaza nedeniyle 3 askerimiz ise yaralandı.

Helikopterin Bitlis'in Tatvan ilçesi Rahova mevkiinde Nemrut Dağı civarinda düştüğü öğrenildi.   Kaza bölgesine; polis, asker, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Helikopterde bulunan 10 askeri personel şehit oldu, 43ü ise yaralandı. Şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 10’u şehit oldu, 3'ü yaralandı.

Bitlis’te düşen askeri helikopter ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetlerimize ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiş, helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızdan 10'unun şehit olduğu, 3’ünün yaralandığı belirlenmiştir” denildi.