Şehitlikte ve Okullarda Temizlik Yapıldı

Denetimli serbestlik yükümlüleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle İcadiye Şehitliği ile bazı okullarda bakım ve temizlik yaptı.

Şehitlikte ve Okullarda Temizlik Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, cezalarını denetimli serbestlikten yararlanarak çeken yükümlülere meslek edindirilerek topluma kazandırılması ve kamu yararına ücretsiz çalıştırma yükümlülüğünün yerine getirilmesi amaçlanıyor. Boya ve temizlik ihtiyacı olan okullar denetimli serbestlik yükümlülerince temizleniyor ve boyanıyor.

Bu kapsamda Doğukent Ortaokulu, Şehit Pyd. Bnb. Zafer Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Anaokulu, Gazi Anadolu Lisesinde 40 yükümlü, boya badana ve temizlik işlerini yaptı. Okullar açılıncaya kadar toplam 8 okulda 40 yükümlü ile kamu hizmeti sunacak.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman KÖSE Gazi Anaokulu ve Gazi Anadolu Lisesinde yapılan çalışmaları yerinde incelerken; Ücretsiz kamu çalışması yükümlülüğü ile yükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalışarak meslek edindiğini ve cezalarını bu şekilde infaz ettiklerini kaydetti.

Boya ve temizlik yapılan okullardaki yöneticiler de denetimli serbestlik çalışmalarından memnun kaldıklarını belirttiler.  

Öte yandan,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce İcadiye Şehitliğinde bakım, temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Denetimli Serbestlik kapsamında kamuya yararlı işlerde ücretsiz olarak çalışan 15 yükümlü tarafından gerçekleştirilen çevre düzenlemesinde Elazığ Belediyesinden temin edilen çiçeklerin şehit kabirlerine dikimi, şehitliğin temizliği, ağaç ve çiçeklerin bakımı yapıldı.

Program şehitler için edilen dua ile sona erdi.