Sumud Filosu'na Saldırı!
Gazze'ye doğru ilerleyen Küresel Sumud Filosu, İsrail'in müdahale tehdidiyle karşı karşıya. 20'den fazla İsrail savaş gemisinin filoyu kuşattığı belirtildi. Filodaki Türk delegasyonu İsrail askerlerinin teknelere baskın düzenlediğini duyurdu.
Gazze'ye yaklaşan Küresel Sumud Filosu'nda saldırı alarmı verildi. Bir sora sonra, İsrail donanmasına ait savaş gemileri filoyu kuşattı ve halen filodaki sivil teknelere askeri müdahele sürüyor.
Görgü tanıklarına göre tekneleri engellemek için 20'den fazla İsrail gemisi filoya yaklaştı.
Gemidek aktivistler donanmanın bir saat içinde müdahale etmesini beklediklerini söylüyordu ve bir süre sonra da İsrail askerlerinin bazı gemilere çıktığı bilgisi paylaşıldı.
Aktivistler güvertede alarm durumunda. Organizatörler, filodaki Alma isimli tekneyle irtibatın kesildiğini aktardı. Bu tekneyle daha sonra bağlantı kuruldu. Şu an İsrail askerleri gemilere müdahale ediyor.
13 Eylül'de insani yardım için bölgeye hareket eden filodaki tekne, yelkenli motor ve gemilere silahlı İsrail askerleri aşamalı olarak çıkmaya devam ediyor.
Sumud Filosu şu an İsrail gemilerinin kuşatması altında ve filoya yönelik baskı da sürüyor.