Tam 3 Milyon 295 Bin Kişi...!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında, bu yılbaşından itibaren kara ve hava ambulansları ile 3 milyon 295 bin hastaya hizmet verildiğini söyledi.

Tam 3 Milyon 295 Bin Kişi...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı  Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında “Yılbaşında 4 bin 900 olan ambulans sayısını 6 ay içinde 5 bin 483’e çıkardık. Yeni açılan 112 istasyonlarımızla, istasyon sayımızı da 2 bin 801’e yükselttik” dedi.

Ambulanslarda bulunan navigasyon cihazı sayesinde de konum belirlenerek en yakındaki ambulansın olay yerine sevk edildiğini hatırlatan Koca, dijital ambulansların pilot olarak Bolu, Çanakkale, Kırklareli, Kırıkkale ve Çankırı’da hizmete girdiğini, bu yıl sonuna kadar 81 ilde tüm ambulansların dijital sisteme geçmesini hedeflediklerini kaydetti. Sağlık Bakanı Koca, “Sigortalı olup olmadığına bakmadan tüm vatandaşlarınmıza en geniş kapsamda ambulans hizmeti veriyoruz  Hava ambulans sistemi de buna dâhildir.

Bakan Koca, 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında, bu yılbaşından itibaren kara ve hava ambulansları ile 3 milyon 295 bin hastaya da hizmet verildiğini söyledi.