Taş Yünü Fabrikası Açılış İçin Gün Sayıyor

Elazığ'ın sevilen işadamlarından Muhammed Ali Akdağ'ın girişimleri sonucu hizmet verecek olan ve yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacak "Taş Yünü Fabrikası" açılışı için gün sayıyor...

Taş Yünü Fabrikası Açılış İçin Gün Sayıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın sevilen işadamlarından Muhammed Ali Akdağ'ın girişimleri sonucu yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacak olan "Taş Yünü Fabrikası" açılışı için gün sayıyor..

İnşaat sektörünün yalıtım alanında önemli bir yapı malzemesi olan “taş yünü” ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak ve 200 kişiye istihdam sağlayacak olan Akdağ mineral taş yünü fabrikası, üretim aşamasına geldi.

Elazığ OSB'de 98 bin metrekare arazi üzerinde 25 bin metre kare kapalı alan içerisinde inşa edilen tesis,  birçok yönden bölgede ilk ve tek olma özelliği ile dikkat çekiyor. 2019 Haziran ayında temeli atılan, teknik ve makine aksamlarının montajında önemli bir aşamaya gelen Akdağ mineral taş yünü fabrikasının % 70 kısmı tamamlanarak üretim aşamasına geldi.

"Makine Tesisatının Yüzde 80'ni Fabrikaya Ulaşarak Montajlandı"

Fabrikanın Genel Müdürü Muhammed Akdağ, makine tesisatının yüzde  80’ni oranında fabrikaya ulaşıp montajlarının yapılmaya başlandığını söyledi.

Akdağ, Kasım ayının sonuna doğru bantlardan nihai ürünleri almaya başlayacaklarını belirterek, montaj aşamasında olan bir tesise bayilik başvurularının çok yoğun bir şekilde gelmesinin kendilerini sevindirdiğine dikkat çekti.

"Türkiye'de 3. Tesis Olacak"

İlimize sentetik çuval ve mermercilik alanından sonra taş yünü imalatında da iddialı olan ve şehrimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak olan fabrikanın Genel Müdürü Muhammet Akdağ, tesisin kurulma aşamasında ilgili firmadan sadece makine değil montajı da dahil komple proje şeklinde ithalat yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Tüm teknik aksam ve müştemilatıyla  birlikte firma bize teslim edecek. Tesisimiz yıllık 50 bin ton taş yünü imalatı yapabilecek bir tesis. Kapasitesi itibarıyla bölgenin en büyük tesisi. Türkiye’de ise 7 tesisten 3’ncüsü olacak. Özelikleri itibarıyla akıllı fabrika tesisi olarak biliniyor, kendi elektriğini kendi üretecek.  Çevreci atık oluşturmadan sıfır emisyonla çevreye zarar vermeyen bir üretim modeli ile monte ediliyor. Tasarladığımız sistemde hem personel hem bayiler ve kullanıcıların  burada eğitim alacağı eğitim salonları hazırladık. “ dedi.