Turistlerden Palu ve Harput Ziyareti

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından başlatılan, Fırat Turu Projesi kapsamında Elazığ'a gelen turistler Palu ve Harput'ta düzenlenen trekking turuna katıldı...

Turistlerden Palu ve Harput Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FKA tarafından Fırat Turu Projesi öncesinde doğa-kent entegre turizm rotalarının oluşturulması çalışmaları kapsamında Malatya ve Elazığ illerinde yürüyüş rotaları belirlenerek, turistlerin gideceği patikalarda iyileştirmeler ve işaretlemeler yapıldı.

PALU VE HARPUT GEZİLDİ
Proje kapsamında trekking turuna Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul'dan gelen turistler beş günlük programla, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Eskibağlar Bağ Evi, Işıklar Köyü, Mor Ahron Kilisesi, Masara Kalesi, Saklıkapı Kanyonu, Fırat Nehri, Karaleylek Kanyonu, Palu Kalesi, Murat Nehri, Tarihi Murat Nehri Köprüsü, Palu Kalesi, Ankuzu Baba Türbesi, Ölbe Vadisi, Deve Mağarası ve Harput Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran bölgelerde trekking gerçekleştirdiler.

Turistler, Gönülbağ Köyü yakınlarında bulunan Ankuzu Baba Türbesi mevkiinde başlayan trekking Ölbe Vadisinden geçilerek Oymaağaç Köyünde tamamlandı. Oymaağaç Köylüleri tarafından ağırlanan turistlere bölgenin yöresel ürünleri ikram edildi. 

"DAHA FAZLA TURİSTE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"
Tura ilişkin açıklamalarda bulunan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajans olarak TRB1 Bölgesinin tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek gelen misafirlerle Harput’ta düzenlenen yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

Harput’un birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim topraklar olduğunu kaydeden Yoğunlu, “Harput hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli bir turizm destinasyonu. Harput’un jeolojik güzellikleri içerisinde Ölbe Vadisinde çok güzel bir trekking rotası mevcut. Ajansımız tarafından belirlenen bu rotamızın kent merkezine bu kadar yakın olmasının trekkingseverler için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. İnşallah paydaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla Harput’un daha fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmasını sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

TURİSTLERDEN TEŞEKKÜR
Önümüzdeki süreçte de Elazığ’a gelmeyi çok istediklerini kaydeden ziyaretçiler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’ya Fırat Turu projesinin hayata geçirilmesinden dolayı teşekkür ettiler.