Türkiye Tek Yürek Oldu!

Türkiye'nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı günlerde, televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sekiz kanalın katıldığı yayında 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi.

Türkiye Tek Yürek Oldu!

Ülkemizi yasa boğan depremin yaralarını sarmak için sekiz ulusal kanal ‘Tek Yürek’ oldu. Geliri depremzedeler için AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak ‘Türkiye Tek Yürek’ yardım kampanyası programı, dün akşam saat 20.00’den itibaren TRT 1, Kanal D, ATV, TV8, Show TV, FOX, Star TV ve Kanal 7’den aynı anda canlı yayınlandı.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu ile Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleşen ortak yayında, sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk, depremzedelere destek oldu. Programda yer alan dizi ve program yüzleri, yayın boyunca bağış toplamak için canla başla çalıştı.


Nihat Hatipoğlu, Ramazan öncesi belirlenen 70 liralık fitre ve zekatlar bağışlanabileceğini söyledi. Yayına, 60 milyon çağrı geldiği belirtildi.

TRT-atv yayını

Defne Samyeli, Burak Özçivit, Barış Arduç, Seray Kaya, Murat Yıldırım, Ercan Kesal, İrem Helvacıoğlu, Esra Erol, Deniz Baysal gibi ünlü isimlere gelen telefonlardan ve yayına bağlanan isimlerden 55 milyar 266 milyon 494 bin lira toplandı. SMS’lerden ise 3 milyon 207 bin 967 lira elde edildi.

FOX-Kanal 7

Çağla Şıkel ve Tümer Doğru moderatörlüğündeki yayında, İsmail Hacıoğlu, Aras Bulut İynemli, Melis Sezen, Kubilay Aka ve Ezgi Mola gibi isimler, telefon başında bağışları topladı. Depremzedelerin ve yakınlarını kaybedenlerin de yardımda bulunduğu yayına yüzlerce telefon geldi.