Türkiye'de Bir İlk Olan Sergi Elazığ'da Açıldı

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan felsefe öğretmeni Saim Çolak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, felsefe temalı resim ve materyal sergisi açtı.

Türkiye'de Bir İlk Olan Sergi Elazığ'da Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Saim Çolak tarafından, Türkiye'de bir ilki Elazığ'da gerçekleştirerek felsefe temalı resim ve materyallerin yer aldığı bir sergi açıldı.

Müdür Gürtürk; "Felsefe Farklı Düşünmektir"

Açılışa katılan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, farklı bir sergiye imza atıldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Gürtürk, “Felsefe gerçekten düşünmektir. Farklı düşünmektir. Yüce rabbimiz de Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki akıl etmek, düşünmek farzdır. Onun için farklı düşünceler, farklı bakış açıları her zaman insanı geliştirir. Okuldaki müdür yardımcımız Saim Bey de Mehmet Atik Bey de gerçekten farklı bir sergi sergilemişler. Düşünmekle ilgili, felsefeyle ilgili. Gerçekten de çocuklarımızın düşünceleri yaptığı materyallerle bunu ifade etmeleri gerçekten çok güzel. Ben bu yönden farklı bir serginin bu şekilde açılması bizi hem mutlu etti hem de farklı davranış biçimleri olduğunu görüyoruz. Ben okul müdürümüze, müdür yardımcımıza ve ilgili tüm arkadaşlara katkı ve destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

Çolak; "Sergimizin Amacı Öğrencilerimizin Felsefik Bir Sloganı Resmetmek, Soyut Düşünmeyi Somut Hale Getirmek"

Okul Müdür Yardımcısı ve Felsefe Öğretmeni Saim Çolak, öğrencilerin felsefik bir düşünceyi somutlaştırdıklarını kaydederek, “Sergimizin amacındaki öğrencilerimiz felsefik bir sloganı resmetmek, kompozisyon kurmak, soyut düşündüğü şeyi somut hale getirme etkinliğiydi. Aynı zamanda materyallerimiz var burada. Öğrencilerimiz materyal yaptılar. Soyut olan düşünceleri somutlaştırdılar. Ben gerçekten öğrencilerimin hepsini tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Hakikaten güzel çalışmalar oldu. Müdürümün de dediği gibi genç filozofların ayak sesleri geliyor. İnşallah düşünen bir toplum olarak, düşünen bir birey olarak vatanımıza, milletimize daha yararlı hale geliriz. Tabi burada şunu unutmamak gerekir: teknoloji çağında yaşıyoruz artık herkes bundan şikayetçi. Teknoloji her tarafımızı sarmış telefon, tablet… Şimdi biz farklı bir bakış açısı getirdik. İnşallah seneye bunu farklı bir bakış açısıyla tekrardan sergilemeyi düşünüyoruz” diye ifade etti.