Türkiye'deki Biyologlar, Milletvekili Bulut'a Teşekkür Ettiler

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ülke genelindeki Biyologların sesi oldu.

Türkiye'deki Biyologlar, Milletvekili Bulut'a Teşekkür Ettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biyologlar Dayanışma Derneği yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, biyologların mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi adına kendilerinin sesi olan Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti. Derneğin yanı sıra ülke genelinden bir çok Biyolog'da duymuş oldukları memnuniyeti sosyal medya platformlarında dile getirerek teşekkür ettiler.

Tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlarken, Biyologlar Dayanışma Derneği de “Hak kayıpları yaşadığına inandığı kamu çalışanı meslektaşlarının,  ücret dengesizliğini düzeltmek adına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir görüşme gerçekleştirdi. AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un girişimleriyle gerçekleştirilen toplantıya, Bulut’un yanı sıra Dernek Başkanı Tarık Patıhan, Başkan Yardımcısı Özlem Küçükbayrak ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarından ve aynı zamanda Biyolog olan Hayrettin Beyhan katıldı.

Kendisi de lisans eğitimini Biyolog olarak tamamlayan Elazığ Milletvekili Metin Bulut, konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede “Milletvekili olduğumuz günden itibaren Biyologlarımız için elimizden geleni yaptık. Kanuni açıdan çektikleri sıkıntıları aşma anlamında, gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Tarım ve Orman Bakanlığı ve gerekse ilgili kuruluşlarla görüşüp çözümler aradık. Son olarak Memur-Sen Genel Başkanını ziyaret ederek özlük hakları ve toplu sözleşmeyle alakalı taleplerimizi kendisine ilettik. Yaptığımız tüm bu çalışmalarda bizlerle birlikte hareket eden Biyologlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Patıhan’a ve yönetimindeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de Biyologların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Biyologların Talepleri Neler?

Biyologlar Dayanışma Derneği  5. Dönem Toplu Sözleşme Teklifinde: “Madde 31 - Ek Ödeme Oranlarında Artış; Madde 47 - Sözleşmeli Personel Olarak İstihdam Edilen Teknik Personele İlave Ücret; Madde 58- Büyük Proje Tazminatı” başlıklı maddeler ile meslek grubunun taleplerini hükümete sunmuştu. Bu öneri maddelerine ilave olarak, özel Hizmet tazminatlarının da düzenlenmesi  (mühendis seviyesine çıkarılması) ve sözleşmeye eklenmesi konusunda dernek olarak Memur-Sen’den destek istedi.