'Üç Büyük Projemiz Kadınlarımıza Armağan Olsun'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayınladığı yazılı mesajında, 'Büyük fedakarlıklar ve zorluklarla çocuklarını geleceğe hazırlamaya çalışan tüm kadınların yılda bir gün değil, hayatlarını kolaylaştıracak ve ev ekonomisine katkı sağlayacak yapıları kurmak zorundayız. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık' dedi.

'Üç Büyük Projemiz Kadınlarımıza Armağan Olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Bilal Çoban açıklamasında, “İlimizde toplam nüfusun yüzde 51’ini kadınlar yüzde 49’unu ise erkekler oluşturmaktadır. İlimizde özellikle kadınların istihdam alanları son derece kısıtlı olduğu için katın nüfusunun neredeyse yüzde 95’i ev hanımı yani işsiz statüdedir. Bu yoğun ve atıl durumdaki kadın iş gücünün ekonomiye kazandırılması hem şehrin ekonomik yapısını değiştirecek hem de ailelere huzur gelecektir. Çünkü dar gelirli binlerce ailemiz bugün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleri ile hayatlarını idame ettiriyor. Dolayısı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde alışıla gelmiş üç beş süslü sözle bu önemli sorunun çözümü mümkün olmadığı gibi kadınların da bu kuru söylemlere ihtiyacı yoktur. Bugün ilimizde mutlak suretle Kadın istihdamının önünü açacak acil yapılara ihtiyaç vardır” dedi.

"İLİMİZDE İŞSİZ KADIN BIRAKMAMAYA KARARLIYIZ"

Çoban değerlendirmesinde 3 önemli proje hazırladıklarını ve bu projelerle ilimizde özellikle kadın işsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bilindiği gibi Vodafon Çağrı Merkezi ile Alo 170 Çağrı Merkezleri ilimize girişimlerimizle kazandırılmıştır. Bu iki kurum özellikle eğitimli genç kadın nüfusun istihdamına küçük de olsa bir katsı sağlamış ve yüzlerce kardeşimiz buralarda iş imkanı bulmuşlardır.

Çok kısıtlı imkanlar ve yaptırım gücümüz olmadan bu iki kurumu İlimize kazandıran bir kişi olarak Elazığ Belediye Başkanlığını kazanmamız halinde kuracağımız 3 büyük yapı ile her yaştan kadın istihdamının önünü açacağız. Bu projelerimizi daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu özel günde bir kez daha tekrarlayarak tüm kadınların moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve geleceğe güvenle bakmalarına katkı sunmak istiyorum.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban:   “Üç Büyük Projemizi Kadınlara Armağan Ediyoruz…”

"EL EMEĞİ GÖZ NURU KADIN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ"

100 m2 ile 300 m2 arasında modern altyapısı ile kuracağımız bu sitede toplam 50 işletme yer alacak ve kurulduğu ilk yıl itibarı ile 500 bayan kardeşimiz istihdam edilecektir. Bu merkezin servis şoföründen, güvenlikçisine, aşçısından temizlikçisine kadar tüm birimlerinde kadınlar çalışacaktır. Bu merkez kadın girişimciliği özendirecek ve bir kuluçka merkezi mantığı ile hizmet verecektir. Elazığ Belediyesi öncülüğünde kurulacak olan Kalkınma, Yatırım ve İstihdam Kooperatifleri aracılığı ile tüm süreçleri yönetilecek olan El Emeği Göz Nuru Kadın KSS, yöresel ürünlerden, el işlemeciliğine, gıda paketlemeden, ev tekstiline kadar bir çok alanda üretim yapacaktır.

"ELAZIĞ ÇAĞRI İHTİSAS OSB"

Türkiye’de bir ilk olarak Elazığ Çağrı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini Elazığ’a kazandıracağız. Merkezin Teşvikler nedeniyle sunduğu avantajlardan istifade etmek için ülkemizdeki bir çok Çağrı Merkezi Elazığ’da yer almak için yarışacaktır. Bu merkezde hedefimiz ilk kurulduğu yıl itibarı  ile 5 bin istihdamdır. Bu istihdamın çok büyük bir kısmını eğitimli kadınlar oluşturacaktır.

"MAHALLE, HALI, KİLİM, DOKUMA VE TEKSTİL ATÖLYELERİ"

  • Dokuma, Tekstil ve El Sanatları Kooperatifi marifetiyle Elazığ da bayan işsizliğin en yoğun olduğu 10 mahallesinde Halı, Kilim, İpek Dokuma ile Tekstil üretim atölyeleri kurulacaktır.
  • Kurulacak her atölyede Bin kadın istihdam edilecektir.
  • İstihdam edilecek işsiz kadın kardeşlerimiz İş Kur tarafından sağlanan destek ile 6 aylık bir eğitimden geçtikten sonra istihdamları sağlanacaktır.
  • Mahallelerde üretilen ürünler Kooperatif Satış Merkezinde Yurtiçi ve Yurtdışı pazarlaması yapılacaktır. Bu kooperatifte her yaştan ortalama 10 bin kadının istihdamı ön görülmektedir.

Bu üç proje ile inşallah Elazığ’da önümüzdeki 5 yıllık hizmet dönemimiz içerisinde kadın işsizliği en alt seviyelere indirmeyi planlıyoruz. Toplumsal huzurun aileden başladığı unutulmamalı ve bugün zirve noktaya gelmiş olan boşanmaların da temelinde ekonomik sebeplerin yattığını görüyoruz. Bu sosyal sorunu çözmek kaldırım düzenlemesi, çiçek ekmekten daha önemli ve ilimizin acil ihtiyacı durumundadır. İnşallah 31 Mart sonrası Elazığ için ve kadınlar için ilimizde yeni bir dönem başlayacaktır” ifadelerinde bulundu.