Vali Kaldırım'dan Anlamlı Mesaj!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle anlamlı bir mesaj yayınladı.

Vali Kaldırım'dan Anlamlı Mesaj!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadının sosyal ve toplumsal hayattaki önemine değinen Vali Kaldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygı, sağlanan haklar ve onların toplum hayatına katılma düzeyleridir. Hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, çalışkanlığı, fedakârlığı ve üretkenliği ile var olan iştigal ettiği her işte başarılarıyla göğsümüzü kabartan,  yetiştirdiği evlatlar, oluşturduğu katma değer ve ürettiği değerler ile geleceğimizi şekillendiren kadınlarımız gelişmiş ve medeni toplum olmanın en önemli göstergesidir.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “ Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur”  diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında, bilim ve sporda, hukukta, aile içinde çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. Bizim köklü geleneklerimiz ve medeniyet tasavvurumuz bu anlayışı bir vazife olarak omuzlarıma yüklemektedir. Bundan ötürüdür ki, bugün kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında başarıyla yer almakta, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için başat rol üstlenmekte ve hangi alanda olursa olsun üzerlerine deruhte ettikleri görev ve sorumlulukta başarıdan başarıya koşmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlığın, çalışkanlığın ve özverinin timsali olan başta şehit anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eder, hepsine ayrı ayrı sevgi ve hürmetlerimi  sunarım.” dedi.