Vali Yırık: 'Basın Demokratik Sistemin Vazgeçilmez Unsurlarından biridir'

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Dünya Gazetecileri Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Vali Yırık: 'Basın Demokratik Sistemin Vazgeçilmez Unsurlarından biridir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Dünya Gazetecileri Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra, saydam ve katılımcı yönetimin temel aracı olduğunu söyledi. 

Basın kuruluşlarının demokratik toplum düzeninin en büyük güvencesi olduğunu belirten Vali Yırık, "İletişim kavramının sınırları aştığı günümüzde; kişisel hak ve hukuku gözeterek toplumsal barış ve huzurun tesis edilmesinde, ülkemizin birlik ve beraberliğinin pekişmesinde basiretli tutum ve çalışmalarıyla katkıda bulunan basın kuruluşlarımız, hiç şüphesiz ki demokratik toplum düzeninin en büyük güvencesidir. Basın meslek ilkeleri ışığında taviz vermeden, doğru ve tarafsız habercilik adına çok zor şartlarda dahi görevini lâyıkıyla yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın bu özverili hizmetleri takdire şayandır.

İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan güncel gelişmeleri bizlere ulaştırmak için mesai mevhumu gözetmeksizin fedakârca çalışan gazetecilerimiz aynı zamanda İlimizin dışa açılan penceresi konumunda olup, önemli bir misyonu da üstlenmişlerdir. Bu vesile ile; 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde başta Elazığ’ımızdaki gazetecilerimiz olmak üzere basın meslek ilkeleri ışığında görevlerini ifa eden tüm basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar diler, selam ve sevgilerimi sunarım." dedi.