Van'da Korona Virüsü İddiaları!

Van'da korona virüs tespit edildiğine dair sosyal medyada ortaya atılan iddialara yalanlama geldi. İl Sağlık Müdürülüğü, "Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şuan bir korona virüsü hastası mevcut değildir, açıklamasını yaptı.

Van'da Korona Virüsü İddiaları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak, şehirde korona virüs vakası tespit edildiği iddialarını yalanladı.

Açıklamada, “Van’ın Saray ilçesi, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlimizde şuan bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır,” denildi.

SES Van Şube Başkanı Sezer Öner ise sosyal medyada ortaya atılan “iki askerde korona virüsü tespit edildiği” iddiası için “Askerlere dair bir bilgi ulaşmadı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir karantina alanı oluşturuldu,” diyerek şu bilgileri verdi:

“Kesin teşhis konusunda laboratuvar sonuçlarına ihtiyaç duyuluyor ve bunun içinde Ankara’da sonuçlar bekleniyor. Şu ana kadar Van’da 4 şüpheli vaka var. Bir kişi normal serviste, 3 kişi yoğun bakımda. Bunlar İran’dan Türkiye’ye gelen T.C. uyruklu vatandaşlar. Üç kişiden ikisi kardeş. Henüz kesin bir tanı yok.”

İran’da sayıları giderek artan korona virüs vakaları Van’da tedirginlik yaratmış, çalışanlar hastalık riski taşıdığını düşünerek işe gelmeyince Kapıköy Sınır Kapısı’nda işlem yapılamamıştı.