'Vatandaşın Alım Gücü Düşüyor'
Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs Ayı Enflasyon verilerini değerlendirerek, yükselen rakamların vatandaş üzerindeki baskıyı da artırdığına dikkat çekti.
Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs Ayı Enflasyon verilerini değerlendirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğine vurgu yapan Başkan Ulaş, açıklamasında şunları kaydetti:
“Açıklanan veriler, özellikle konut ve gıda harcamalarındaki yüksek artışlarla birlikte, esnafımızın ekonomik yükünün her geçen gün daha da ağırlaştığını gözler önüne seriyor. Girdi maliyetleri artarken, vatandaşın alım gücü düşüyor. Bu da doğrudan esnafımızın iş hacmini daraltıyor. Özellikle kira giderleri, konfeksiyon ve tuhafiye sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için ciddi bir yük haline gelmiş durumda. Artan maliyetler karşısında esnafımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bizler de oda olarak, üyelerimizin sesi olmaya, çözüm arayışlarını ilgili kurumlarla paylaşmaya devam ediyoruz. Enflasyonla mücadelede alınacak yapısal önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini ve üretici ile tüketici arasındaki zincirin daha dengeli işlemesini temenni ediyoruz.”