Vatandaşlar, Hazarbaba'ya Akın Ettiler

Türkiye'nin Tek Göl Manzaralı Hazar Baba Kayak Merkezinin Açılmasıyla Birlikte Vatandaşlar Tesise Akın Etti

Vatandaşlar, Hazarbaba'ya Akın Ettiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ender kayak merkezleri arasında yer alan ve göl manzarasıyla ayrı bir seyir keyif veren Hazar Baba’da kar istenilen seviyeye gelmesiyle sezon açıldı, kar özlemini gidermek isteyen tatilciler yoğun ilgi gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde turizmin gözde mekanlarından olan Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazar Baba Dağında bulunan kayak merkezinde kar kalınlığı istenilen seviyeye gelmesiyle sezon geçte olsa açıldı.

Kent merkezinde bu kış mevsiminde karın hiç tutmaması nedeniyle, kar özlemi çeken vatandaşlar, kayak merkezini doldurdu. Elazığ, Diyarbakır, Tunceli,Bingöl, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Siirt başta olmak üzere birçok ilden tatil yapmaya gelen vatandaşlar, göl manzaralı merkezde kayak ve piknik yapmanın keyfini çıkarttı. Tecrübeli kayakçıların da ilgi gösterdiği 1300 rakımlı merkezde acemi kayakçılar ise düşe kalka kayak yaptı. Çocuklar kızaklarla kayak yapmanın keyfini çıkartırken, profesyonel kayakçılar ise yaptıkları kayakla görsel şovlar sundu.

“Yoğunluğu hak eden bir yer”

Malatya’dan gelen Derya Yetkin, “Yaklaşık 8 yıldır kış tatilini hayal ediyorduk ve Kayseri olarak düşünüyorduk. Fakat kısmet burası oldu. Çok keyifliydi ve eğlendik. Bizden sonra gelecekler için göl manzaralı olması insanları cezbetsin. Bugün çok kalabalıktı, dün de kalabalıkmış. Zaten öğrenciler için şubat tatili de başlıyor. O yüzden daha da yoğun olur. Ama yoğunluğu hak eden bir yer. Kesinlikle gelinmeli görünmeli. Her şey gayet güzel” dedi.