Vatandaşlar Resmi Bir Açıklama Bekliyor

Elazığ'da Koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşandığı, hastanelerde çok sayıda hastanın tedavi altında olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar Resmi Bir Açıklama Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan ölümcül virüs, can almaya devam ederken, normalleşme süreciyle vaka sayılarında artış yaşandı. 

Türkiye'de 11 Mart'ta görülen ilk vakanın ardından virüsün yayılımını engellemek amacıyla sıkı önlemler alındı. Yaklaşık 2,5 ay süren tedbirlerle virüsün yayılması önledi. 

Ancak, birçok ülkede olduğu gibi Ülkemizde de 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci başladı. Süreçle birlikte kontrolden çıkan virüs yeni vakaların olmasına neden oldu. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakalardaki artışa ilişkin; "Vaka sayısındaki artış, tedbirlere uymayanları uyarıyor." ifadesini kullandı. 

ELAZIĞ'DA SON DURUM
Elazığ'da ise Bayram'dan önce hiç vaka yokken, tedbirlerin gevşetilmesiyle yeni vakalar ortaya çıktı. Elazığ'da vaka sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmıyor ancak, kentteki hastanelerde çok sayıda koronavirüs hastasının tedavi altında olduğu iddia ediliyor. Vaka görülen bazı binalarda ise karantina uygulandığı ifade ediliyor. 
Uzmanlar, yeni vakaların çıkmaması için vatandaşları bir kez daha uyararak, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.