Ya İşletin, Ya da Devredin!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü çevresinde bulunan kamu kurumlarına ait kamplar, yıllardır atıl halde duruyor. Çürümeye terk edilen milyon liralık kamplar, ekonomiye, istihdama ve turizme hiç bir katkı sağlamamakla birlikte, görüntü kirliliğine de neden oluyor.

Ya İşletin, Ya da Devredin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü çevresindeki kamu kurumlarına ait tatil kampları aktif hale getirilerek işletilmeyi bekliyor. 

Bir zamanlar turizmin gözde mekanları olan kamplar günümüzde çürümeye terk edilmiş halde bekliyor. Ekonomiye ve turizme hiç bir katkısı olmayan kampların ilgili kurumlar tarafından işletilmesi yada devredilmesi bekleniyor. 

BAŞKAN GÜNDOĞAN: "İŞLETMEYE TALİBİZ"
Hazar Gölü çevresindeki kamu kamplarının içler acısı haline gözler önüne seren Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, kampların biran önce vatandaşın hizmetine açılması gerektiğini söyledi. Kamuya ait kapların yüzde 80'inin kapalı ve atıl vaziyette olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Gündoğan,  belediye olarak kampların işletmesine talip olduklarını söyledi. 

İlgili kamu kurumlarına seslenen Başkan Gündoğan, "Kamu kurumlarına ait kampların yüzde 80'i işler vaziyette değil. İşletilmiyor. Atıl durumda kalmış. Bu kampların vatandaşa açılması gerekiyor. Neticede bunlar kamu malı. Vatandaşa, ekonomiye nasıl katkısı olur diye değerlendirilmesi gerekiyor. Burayı ekonomiye kazandırdığınız zaman sadece ilçe ekonomisi değil, il ekonomisi de olumsuz şekilde etkileniyor. Biz kamu kurumlarını sesleniyoruz; bu kurumları işletin ya da Sivrice belediyesine devredin, belediye bunları işletsin ya da özel yatırımcılara devredin. Bu kampları işletmemiz gerekiyor. Bu konu çözülmesi gereken bir konu. Yazık, günahtır." dedi.