Özledik..!

Bugün tam 1 yıl oldu..

Her insanın hayatında unutamadığı bir gençlik yılları vardır. Hiç unutamadığı, hatırladıkça iç çektiği enerjisi yüksek, hataları bol ve bir o kadar da dolu dolu geçen yıllar.. Eğer bu yıllarda frekansınızın uyuştuğu birileri olduysa, birlikte çalışıp birlikte yorulduysanız, sevincinizi ve hüznünüzü sizinle yaşayan birileri olduysa, birbirinize kızdığınızda bile birkaç dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi davrandıysanız birbirinize.. Size bu dostluğu ölüm bile unutturamaz !

Bugün iki aslan kardeşimi toprağa vereli tam bir yıl oldu.
Sabah her zaman ki gibi mesaime başlamıştım. Derken bir telefon geldi hiç unutmuyorum saat 07:24 idi. Hani insanın avazı çıktığı kadar bağırası haykırası gelirde hiçbir şey söyleyemez susar ya.. Hani bir haber alırsın doğru olmaması için dua eder başka kişilerden araştırırsın ya belki birisi çıkar gerçeği değil de duymak istediğini söyler diye işte öyle bir telefon geldi. Duymak istemediğimiz, bedenimizin buz tuttuğu yüreğinizin ağzından fırlayacak gibi olduğu bir haber... Daha bir gün önce ‘hazırlıklarını yap sahaya iniyoruz’ diyen kardeşimle, bir hafta önce iş hayatına atılması ve evliliği üzerine fikir alışverişi yaptığım kardeşimin bir trafik kazasında vefat ettiğinin haberi...

O gün hayatımın en uzun yolculuğunu yaptım. Yüreği paramparça olan tam anlamıyla çaresizliğin ortasında ama her şeye rağmen metanetiyle annesine, kardeşine destek olması gerektiğinin farkında olan o an omuzlarına yüklenen o büyük sorumluluğu fark eden bir ağabey.. Ve evladını kaybettiğini bir türlü söyleyemediğimiz bir anne. Ana yüreği bu o yüreğe yalan söyleyemezsiniz o hisseder anlar öyle de oldu. Yüreği yanan paramparça olan bir anneye canından bir parçanın artık olmayacağı gerçeğini gören bir anneyi hangi kelimelerle sakinleştirebilirsiniz ki ?

Siz hiç evladının öldüğü haberini alan bir anne ile oğlunun cansız bedenini almak için saatlerce yol gittiniz mi ?  Evladı için düğün hazırlıklarına başlamış bir Anne.. Bu o kadar zor o kadar zor bir durum ki Allah düşmanıma yaşatması bu durumu.

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.
Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
Öldüm der durur, yine de yaşarsın…!!  der Hz. Mevlana...

Oysa ne çok ciddiye alıyorduk bu yalan dünyayı.. Bugün varız yarın yokuz.

Rabbim tüm sevenlerine sabırlar versin. Mekanları cennet olsun.. Siraç ve Emrullah kardeşlerimin...

Yazarın Diğer Yazıları