Erhan Bahçeci

'Bu Şehrin Birlik ve Beraberliğe İhtiyacı Var'

Erhan Bahçeci

1967 yılından bu yana şehrin en önemli marka değeri olan Elazığsporumuz her zaman bizim için gurur kaynağı olmuştur. Şöyle ki, sayısız başarıya ismini yazdırmış, şehirdeki heyecanı en üst seviyede tutmuş, ülke sporunda en köklü geçmişiyle ilimizin tanıtımına büyük katkılar sunmuş ve bu özellikleriyle de bizim için gururumuz olmayı başarmıştır,  Elazığspor…

Bordo – Beyaz rengiyle her Gakkoş’un gönlünde taht kurmuş, son yıllarda tecrübesiz yönetim anlayışı, maddi imkansızlıklar ve bunun üzerine eklenen bazı siyasi çıkarlar yüzünden gerileme dönemine giren kulübümüz maalesef kapanma noktasına kadar gelmişti.

Son zamanlarda yönetim değişiklikleri ile sıkıntıya giren, gerçekleştirilen kongrelerde sahip çıkılmayan kulübümüzün buraya getirilmesinde elbette ki hepimizin birer hatası vardır. Yalnız ben o hataların neler olduğu veya geçmişte yaşanan talihsizliklerin neler olduğu konusuna girmeyeceğim. Çünkü bu kulüp, gelen yöneticilerin, özellikle bazı kişisel hesapların geçmişiyle uğraşması sonucu bu hallere geldi. Önemli olan geçmişteki hatalarımızdan ve kişisel hırslarımızdan ders alıp önümüzdeki sezonlarda yine kulübümüzün eski başarılarına şahit olmayı her Elazığlı gibi bende istemekteyim.

İşte bu yüzden, bu memlekette doğmuş büyümüş biri olarak şu çağrıyı yapmak istiyorum;

- Elazığspor’un eski yöneticileri, sizlerin bu kulübe maddi ve manevi destekleri çoktur. Bu yüzden de serzenişiniz, haykırışınız doğaldır. Ama gelin görün ki bu memleketin genlerine işlemiş olan dedikodu ve kişisel hırslarımız bizlere çok şey kaybettirmiştir. Bunları bir kenara koyup önümüze bakalım. Maddi anlamda birçok fedekarlık yaptınız, buna herkes gibi bende yürekten teşekkür ediyorum. Yalnız bu fedekarlığa bir yenisini daha ekleyerek, eski kişisel hesaplarımızı bitirip, dedikodularla uğraşma kültürüne son vererek, artık televizyon ekranlarında birbirimizi kırmadan, dökmeden hem memleketimizi hem de Elazığsporumuzu daha güzel yerlere getirmek için çabalamalıyız. Çünkü biliyoruz ki, Gakkoş’un özünde iyilik, merhamet, birlik ve beraberlik vardır. 

Birliğimiz ve beraberliğimizle birçok zorluğun üzerinden gelineceğini hepimiz bilmekteyiz. Bunun en güzel örneğini de son günlerde kulübümüzün transfer tahtasının açılması noktasında gördük. Özellikle şehrin ekonomisinin lokomotifi görevini yürüten Ticaret ve Sanayi Odası'nın genç ve dinamik Başkanı Sayın Asilhan Arslan Bey... Öyle ki ben bu konuda ilimizin çok şanslı olduğuna inanıyorum, Sayın Asilhan Arslan’ın bu yükün altına sadece elini değil gövdesini koyup, öncülük ederek kulübün kapanmaması için toplumun tüm kesimlerini biraraya getirip sıkıntının çözülmesi noktasında büyük gayretler sarfetmiştir. Başkan Arslan bu sürece İlimiz Valisini, milletvekillerini, sivil toplum kuruluşlarını, işadamlarını, medya kuruluşları ile siyasi parti belediye başkan adaylarını da dahil ederek kulübün kapılarına kilit vurulmasından son anda kurtarmıştır. İşte bu yüzdendir ki, tıpkı Sayın Arslan gibi diğer yöneticilerimizin de her soruna birlik ve beraberlikle yaklaşmasını temenni etmekteyim.

İşte hem şehir hem de toplum olarak bizim bu duyarlılığa ihtiyacımız var. Bunu becerebildiğimiz takdirde kulübümüz, şehrimiz, toplumumuz gelişir ve kalkınır.

Ben, sen değil “biz” olduğumuz sürece bu şehirde, bu toplumda, bu ülkede hep var olur ve olmaya devam edecektir inşallah…

Bu anlamda birlik ve beraberliğe öncülük edip, Elazığspor’da transfer yasağının kaldırılması için gecesini gündüzüne katan başta Elazığ Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım ile ETSO Başkanımız Sayın Asilhan Arslan nezdinde İlimiz Milletvekillerine, kulübün önceki başkanlarına, siyasi partilerin belediye başkan adaylarına ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyor, bu anlamlı beraberliğin şehrin her katmanında örnek olmasını diliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları