Hasan Onur Bingöl

Soyulduk!

Hasan Onur Bingöl

❗KOSGEB'e başvurup araya adam sokarak kobi kredisi alıp altındaki arabanın modelini yükseltenler..

❗KOBİ destek kredisi alıp deniz/göl manzaralı dubleks daire alanlar..

❗KOBİ kredisi alıp aldığı parayı işyerini büyütmekte kullanmayıp faize yatıranlar.. Hem taksitle yavaş yavaş geri ödüyor hem de parasına para katıyor..

❗İşsizlik Maaşı alabilmek için, patronundan rica edip işten ayrılmış gibi yapıp hem patrondan maaşını hem de devletten işsizlik nafakası alanlar..

❗60 yaşındaki kadın yıllar önce ölen babasının maaşını alabilmek için kocasından boşanmış gibi yapıp çaktırmadan devleti soyuyor..

❗Devletten aldığı teşvik kredisini geri ödememek için şirketinin içini boşaltıp kendisini zararda gösterenler..

❗Devletten fazladan destek almak için ve vergi ödememek için Değerinden Yüksek Fatura Kestirenler!

❗Devletten para tırtıklamak için evde hasta annesine babasına bakıyormuş gibi yapıp bakmayıp fakat her ay başı tıkır tıkır devletten parasını alanlar..

❗Evde torununa bakmayıp fakat babaanne maaşı almak için işi kitabına uydurup torununa bakıyormuş gibi yapıp her ay başı tıkır tıkır devletten parasını alanlar..

❗Devleti zarara uğratmak için önce devletten sıfır faizle veya hibe ile para alıp daha sonra da dükkanını fabrikasını yakıp hem aldığı o parayı geri ödemekten kurtuluyorlar hem de devletten sigorta parası alıyorlar..

❗Bir kamu kuruluşunda işçi, memur veya yönetici olarak çalışıyor ayın yarısını izin ile geçiriyor fakat ay başında maaşını tam olarak alıyor!

❗Devlet büyüklerinin yanında bir kare poz çektirip o pozu kullanarak, iş bağlıyor ihale alıyor sonra da o işi bir başkasına devrederek işi yarım yamalak edip gidiyor. Fakat o işin parasını devletten peşin olarak alıyor!

❗ Adam işe gitmediği halde, bir tanıdık bulup kendisini devlette çalışıyormuş gibi gösteriyor.. Fakat hayatında bir kez bile işe gitmeden, her ay başı düzenli olarak bankamatikten tıkır tıkır maaş çekiyor.. Devletini soyuyor!

❗ Devlet, yöneticisine devlet için gerekli olan alet edevatı alması yönünde vekalet veriyor.. Yönetici alet edevatı alıyor. Kendi malını vakfeder gibi devletin malını bağlı bulunduğu cemaate vakfediyor.. Yani din adına kendi devletini soyuyor!

❗ Dededen kalma topraklarını devlete ekiyormuş gibi gösterip ekmiyor.. Fakat ekiyormuş gibi her sene düzenli olarak devletten teşvik parası tırtıklıyor..

❗ Adam eşiyle dostuyla tatile çıkıyor yemekler yiyor arabasına mazot dolduruyor sanki devlet babasının malıymış gibi faturayı devlete yani millete kestiriyor.. 

VE DAHA NİCELERİ..
ANLAYACAĞINIZ SOYULDUK!

Yazarın Diğer Yazıları