Darbe - Mi

15 Temmuz 2016, bir mesaj düşüyor, Saat 14.00, ANKARA semaları, bir savaş uçağı, alçak uçuş yapıyor.

Bir gün öncesi, 14 Temmuz 2016, FETÖ il imamları, Mobilize oldu, yani yer değiştiriyor, bilgisi geliyor.

Darbelerden canı yanmış biri olarak, ister istemez içime bir korku, bir tedirginlik çöküyor.

Yine bir GLADYO müdahalesi geliyor diye için, için öfkeleniyorum.

FETÖ ile Ak Parti çatışmasının, bir şekilde ciddi bir hesaplaşma ile biteceğini tahmin etmek hiç zor değildi bizim için.

İki yapıyı da çok iyi tanıyor, stratejik birlikteliğin bozulmasının, çatışma ile neticeleneceğini tahmin edebiliyorduk.

Tahmin ettiğimiz gibi oldu.

FETÖ Kumpasın dan Silivri de yatmış bir albay dostuma telefon ediyorum, Saat 18.00 sıraları, dostum ''bir şeyler oluyor, ama bizim haberimiz yok'' diye telefonu kapatıyor.

Tedirginim, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni dostumuz Aykut KÜÇÜKKAYA'yı arıyorum, abi kapat telefonu, ben seni ararım, iş kötü diyor.

O zaman, O zaman.... evet O zaman bu iş, yine ABD ve Gladyo menşeli bir iş diye, kendi kendime söyleniyorum.

İlerleyen saatler, eve gitmiyorum, Orman Lokali, bahçe, bir vali yardımcısı, ben ve iki memur arkadaş başlıyoruz KİNG oynamaya, ne yapalım yapacak bir şey yok, ok yaydan çıkmış bir sefer diyoruz, kimi vuracağı belli olmayan bir ok, ama her Gladyo darbesinde olduğu gibi, bizi vuracağı kesin olan bir bela.

Darbe açığa çıkıyor.

Sonrası malum, yazmaya gerek yok, canlı yayınlar ile herkes takip etti.

Takip edilemeyen yönüne bakmakta fayda var.

Her darbe kendi içinde çelişkiler taşır, çünkü bir kurgudur, kurgular realite karşısında çoğu zaman başarısızlık ile sonuçlanmıştır.

Bu iş de öyle oldu, ''FETÖ SİLAHLI KUVVETLERİ''  biz TSK da tek gücüz yanılgısına kapıldı, öyle değildi, FETÖ, TSK da halen var olan, Cumhuriyetçi ve Milli unsurların refleksini  hesaba katmamış, yaptığı kurgunun başarılı olacağını ummuştu.

Çok detay yazacak durumda değiliz, ama şunu yazmakta fayda görüyoruz, O gece işlerin ters yüz olması, TSK da halen var olan Milli Unsurların zeki ve akıllıca hamleleri sonucudur.

Hükumetin herkesten çok bu milli unsurlara teşekkür borcu vardır.

Milletin, darbe sonuçsuz kaldıktan sonra, sokaklara dökülmesi, çöp arabalarının sokak girişlerini kapatması gibi gösteriler işin sadece politik bir yönüdür.

DARBE-Mİ diye başladık, evet DARBE idi, önlendi, Darbeyi önleyen, başta TSK nın milli ve Cumhuriyetçi unsurlarını, yine Özel Kuvvetleri, Polis Özel Harekatının kahraman mensuplarını saygı ile anıyoruz.

Yine o karanlık gecede hayatını kaybeden asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza rahmet diliyor, ve saygı ile o aziz ruhları karşısında eğiliyoruz.

Bilmeden, aldatılarak hain ve korkak darbeciler tarafından sokaklara sürülen, ve hayatını kaybeden, o gencecik askeri öğrencilerin ve silahsız, mermisiz askerlerimizin acısını yüreklerimizde hissediyoruz.

ALLAH böyle acıları bir daha bu Ülkeye yaşatmasın.

Yazarın Diğer Yazıları