Ezoterik Tehlike

Antik çağlara uzanan bir öğreti,Müslüman coğrafyada ''Batıni''lik akımında etkili olmuştur,Yahudi Mistizmi ''Kabala'' bu temel öğreti üzerine inşa edilmiştir.

Gizli derin bilgilerin ehil  olmayanlardan gizlenerek bir üstad-Pir tarafından ehil olanlara öğretilmesi ile Salik-Bağlı bulmayı hedefler.

Üstad-Pir; Herşeyi gören gözdür, salik ve bağlılarına içe yönelik anlam ve iletiler gönderir.

Bu anlam ve iletiler bazen simgeler ve semboller şeklinde, zaman zaman açık mesajlar şeklindedir.

Üstad-Pir Tanrının yeryüzündeki temsilcisi,seçilmiş ruhtur,Tanrının yetkilerini kullanır,Olağanüstü güçlerle donatılmıştır,Hırıstiyan-Yahudi mistizmindeki seçilmiş bu ruh ''Mesih'' olarak kabul edilir,İslam Dünyasındaki karşılığı ''Mehdi'' dir.Beklenen Kurtarıcı Mehdi-Mesih.

Beklenen kurtarıcı,Tanrıdan mesaj alan doğrudan Muhataptır,Tanrı o' na  kullanma hakkı verdiği güçler ile Cinlere,hayvanlara,rüzgara,tabiat üstü varlıklara  hükmetme'yi ihsan etmiştir.

O, bu güç ile, tır'ın altına giren taksiyi sapasağlam kurtarabilmekte,Bağlı Müridini kibrit kutusu içinde Cennete götürebilmekte,Cinler ile bilgi toplamakta,Rüzgar ile Uçakları kontrol altına alabilmekte,Karşı konulamaz olağanüstü bir varlık olarak kabul edilmektedir.

Bu kabulleniş uzun süreli bir eğitim ve telkinler yolu ile olmakta,seçilen kişiler genellikle;Eğitimli,Asker,Akademisyen,Politikacı gibi Kamu görevlileri ve Sermaye sahibi iş adamlarından oluşmaktadır.

Burada akla şu gelebilir eğitimli insanlar buna nasıl inanır ve bu Paranormal telkinlerin etkisine nasıl girer,evet doğru bir sorudur bu soru.

Sunuş dini temelde olur,telkinler ve iletiler Ayet ve Hadisler ile süslenir  Ebcet-Cifir (Hurufilik) hesapları ile Tebşiratlar (Müjdeler) verilir  ise çok kolaydır ikna edilmesi bu eğitimli insanların.

Hele hele vaad edilen Hasan Sabbah'ın cenneti ise sorgusuz sualsiz bağlanır insanlar bu Şarlatanlara eğitimli de olsalar.

Ülkemiz ve Dünya için,bu öğreti öyle bir tehlike oluşturuyor ki,son örneğini FETÖ darbesi olarak biz yaşadık,yakın ve komşu ülkelerde IŞİD ve benzeri Selefi terör örgütleri  ile diğer ülkeler ve kısmen'de biz yaşıyoruz. 

EZOTERİK İllizyon ülkemizde sadece FTÖ örgütü ile sınırlı değildir, maalesef tüm Cemaat ve Tarikatler bu öğreti ile bağlı-salik bulmakta kontrolü mümkün olmayacak bir tehlikenin odaklarını oluşturmaktadır.

Yakın zaman da FETÖ ile yaşadığımız ayaklanma teşebbüsü,akıtılan kan ve yapılan ihanet,önümüzdeki zaman dilimlerinde farklı örgüt ve cemaatler tarafından yapılır ise hiç şaşırmamak gerekir.

Özellikle Risale-i Nur gruplarında ezoterik öğreti çok yaygındır,Said Nursi'nin temel örgütlenme anlayışı bu temel üzerine bina edilmektedir.

Şualar,Lahikalar,Sikke-i tasdiki gaybi  gibi kitaplar bu inanışın şifreleri ile doludur,özellikle Sikke-i Tasdiki Gaybi kitabın da ebcet,cifir hesapları ile yapılan öngörüler ve müjdeler (Tebşiratlar) bağlı ve saliklerin örgütsel bir yapı için de ayaklanma ve Devleti ele geçirme hedefini belirler.

Ezoterik öğreti ile donatılmış her bağlı veya salik, kendi gibi düşünmeyen,kendi gibi inanmayan,yaşamayan her insanı düşman ve rakip olarak görür,Kendisi Kurtarıcının (Mesih-Mehdi) askeri olduğu için,ötekiler doğal olarak düşmandır.

İslam Kuran'dır,İslam Barıştır,İslam mucize kabul etmez,İslam akla hitap eder,islam Kisiyi özgür bırakır,İslam kişiyi kişiye bağlayan her türlü yapılanmayı kınar ve reddeder,İnsan sadece Kendisini yaratan ALLAH'a bağlı ve saygılı olmalıdır,diğer teolojik bağlılıklar Allah tarafından kınanmış ve bu yola sapanlar azap ile tehdit edilmiştir.

Bu öğreti ile örgütlenen tüm yapılar,yabancı istihbarat servislerinin oyuncağı olmuş,yeni Dünya dini diye tanımlanan Vatikan projesinin, İslam Dünyasındaki turuva atları konumuna düşmüşlerdir.

Ülke ve İslam dünyası için baş gösteren bu tehlikenin bertaraf edilmesinin bir tek yolu var, o yol Tartışılmaz gerçeklik olan Vahiy etrafın da inanç sistemimizi düzenleyerek Kuran İslamı için  çaba göstermektir.

''Kuran Apaçık bir beyandır'' bu gerçek var olduğu halde, sıkıntılı yollara başvurmak,falcılık yapmak,Yahudi mistizmi olan Kabala öğretisi ile İslamı  yaşamaya çalışmak ancak Vatikan ve Siyonistlere  yarayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları