Komünist Dersim

Bu ara, isyan damarı kabaran, kabarana.

İsyan damarları hak, adalet, özgürlük için kabarsa başımızın üstünde yerleri var.

Bizim de isyan damarımız çok güçlüdür.

Tabi bunlardan farklı olarak, isyan damarımız puştluk için, kahpelik için kabarmaz.

İsyanı, talan, katliam, mazlumu ezme, emperyalizme hizmet etmek için kullanan bu yavşaklar saklandıkları inlerinden tek tek çıkmaya başladılar.

Adam fasulye nohut satarak işe başladı.
Ovacık onun sıçrama tahtası oldu.
Şişirme basın ve medya şişirdikçe şişirdi.
Tunceli belediye başkanlığına soyundu.

Tunceli halkı çatışma siyasetinden bıkmış, bir çıkış yolu ararken.
Komünist Maçoğlu'nu bir umut olarak gördü ve belediye başkanı yaptı.

Mermi ile nohut, fasulye arasında bir tercihti Tunceli halkının yaptığı tercih.

Neyse Tunceli kalkının tercihine saygı duyuyoruz, ama Maçoğlu ve ekibini kınıyoruz.

Niye kınıyoruz;

Tunceli ismi Cumhuriyeti temsil eder.
Tunceli İsmi Özgürlük ve Bağımsızlığın simgesidir.

Maçoğlu, tüm bunlardan rahatsız olacak ki, isyanı ve emperyalizm ile işbirliğini hatırlatan Dersim ismini tercih ederek hem PKK nın, hemde Cumhuriyet ve özgürlük düşmanı odakların keyifle ellerini ovuşturmasına sebep oldu.

Maçoğlu'nun Maço bir tavırla Tunceli Belediyesine astığı Teneke Dersim tabelası, sadece bir teneke olarak orada belki kalacaktır.

Bir teneke ile zarar görmeyecek Cumhuriyet, Maço oğlanı hep hatırlayacak ve siciline eklediği kara lekeyi hiç unutmayacaktır.

Niye yazma ihtiyacı duydum;

Çok ta önemli olmayan Teneke eylemi, birden bire uykudaki hainleri ve iki yüzlü politikacıları uyandırdı.

Alçıpan Negahan ve Ardıç kökü Engin, teneke eylemine balıklama dalıp hemen sahiplendiler, İsyan bastıran Kahraman Paşa, Abdullah ALPDOĞAN bir anda Faşist oldu bu yavşakların nazarında.

AK Partinin bir dönem kullandığı Dersim ifadesini, vatan hainliği olarak görüp kıyamet koparan iki yüzlü politikacılar, Dersim ifadesini Belediye duvarına çakan, Maço oğlana karşı kayıtsız kalarak iki yüzlülüklerini bir daha gösterdiler.

Bu arada şunu söylemekte fayda var, bu yazıda sıkça geçen ''YAVŞAK'' ifadesi, bir hakaret ifadesi değildir, sadece bazı tiplere ''BİT'' yavrusu diyorum yani iltifat ediyorum..

Yine bir yazımda kullandığım bu ifade yüzünden mahkemelik oldum, ikinci bir dava ile karşılaşmak istemiyorum.

Ülkemiz, ters yüz olmuş durumda, Komünistlik bir ideolojik yaklaşımdır, emek mücadelesi ve bir yönetim biçimi olarak yıllarca savunuldu, tasvip edilir veya edilmez, bu ayrı bir konu.

Ama Komünistlik ilk defa bizim ülkemizde Feodalizm hayranlığına, emperyalizm ile işbirliğine dönüştü ve bu anlamda savunuldu.

Yine Dersim bölgesindeki talancı ve katil çeteleri savunmak, bizim ülkemizde Komünistlere nasip oldu.

Talan çeteleri ve katiller diyorum, evet dersim isyanına katılan çeteler, talan çeteleridir, bölgedeki ermeni yurttaşları katleden ve mallarını talan eden katil çeteler.

Maço oğlan bölgenin adamı, kendi bölgesinin tarihini bilmeyecek kadar Nadan bir komünist Maço oğlan.

Ben de bölgenin insanıyım, ben de bölgedeki isyan ve katliamları biliyorum, isyan ve ermeni katliamlarını yapan bu çeteleri savunanların iğrenç emelleri kanıma dokunuyor.

Maço oğlan ve yavşak liboşlar, havanda su dövmeye devam edebilir, Ülke ve Cumhuriyet bir teneke parçası ile zarar görmeyecek kadar çok güçlü bir Cumhuriyet .

Aç tavuklara darı ziyafetli rüyalar diliyoruz sadece.

Tunceli, Cumhuriyetçi Tunceli olarak ebediyen yaşayacak, Komünist Dersim hayali, sadece bir hayal olarak hain kafalarda kalmaya devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları