Cesaret Veren Öğrenciler

Arya Kişisel Gelişim Kurucusu ve Eğitim Danışmanı Şebnem Bıçak olarak ekim ayı itibariyle yaptığımız çalışmaları anlatmaya başlamadan önce herkese neşeyle Merhaba demek istiyorum. Neden neşeyle Merhaba çünkü güzel ülkemde en çok stres olunan konulardan biri üniversite sınavı olmasına rağmen üniversite sınavında öğrencilerin başarısını ciddi oranda arttıracak bir eğitimi verdiğim için çok mutluyum. Özetle öğrenciler kazanıyor ve ben de mutlu oluyorum.

Bugünkü yazımda Elazığ’da 15 okulda yaptığımız Motivasyon, Ders Çalışma Teknikleri ve Anlayarak Hızlı okuma Atölyesi çalışmalarından bahsetmek istiyorum. Ekim 2019 tarihinden bu yana Milli Eğitim Müdürümüzün izni ile başladığımız çalışmalarda okullarımızda ifade ettiğimiz 3 başlıkla ilgili çalışmalar yaptık. Ders çalışma tekniklerinde öğrencilerimizin performanslarını arttırmalarına yönelik beyin temelli öğrenme metotlarını, dikkatleri dağıldığında yapmaları gereken uygulamaları, ders çalışmaya yönelik kişisel öğrenme tekniklerini bire bir öğrencilerimize seminerlerimizde anlattık.

‘’Cesaret Veren Öğrenciler’’ Arya Kişisel Gelişim olarak benim seminerime kalbimle verdiğim isimdir. Seminerlerimde gözlemlediğim kadarıyla öğrencilerimizin dikkatini en çok çeken konulardan biri başarısızlıklardan başarıya giden yolda ısrarla doğru olana odaklanmak ve sabrın gücü üzerine yaptığımız sohbetlerdi. Özellikle Anlayarak Hızlı Okuma çalışmalarında yaptığımız Atölye etkinliklerinde Öğrencilerimizin kendi öğretmenlerinin ölçümlerinde anlama oranlarının yaklaşık %30 oranında artması ve dakikada artan kelime sayıları bizi mutlu etti.

Öğrencilerin gerçek anlamda gerçekleştirdikleri başarılar hem okumaya duydukları ilginin samimi artışına hem de anlama oranındaki artışın özgüvenlerine olumlu katkısına sebep oldu. Öğrencilerimizin kısıtlı imkânlarına rağmen yaşam amaçlarını bizimle paylaşırken bize hissettirdikleri güçlü duygular bize ilham kaynağı oldu. Eczacı olmak isteyip kansere çare olmak isteyen, ben doktor olmak istiyorum diyen, yazar olmak istiyorum diyen, öğretmen olmak istiyorum diyen… tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimize belki de evdeki evlatlarından daha fazla zaman ve emek harcayan kıymetli öğretmenlerimize, kıymetli okul müdürlerimize, bize tüm okul ziyaretlerinde yol ve niyet arkadaşı olan kıymetli Hocamız Hakan Demir’e ve şahsında tüm Tügva Ailesine ve tabi ki Sayın Milli Eğitim Müdürümüze, teşekkür ediyorum.

Bence, okumak; duygularda, düşüncelerde derinlik ister.

Bence, okumayı sevdirmek; ömrünü güçlü bir yaşam ilkesiyle birleştirecek kadar eğitilmiş erdemli insanların, insan kalbine dokunabilecek kadar büyük sabır ve bir o kadar sevgiyle insanlara kazandırdığı özel bir yetenektir.

‘’Yaşamı okuyabilmek için kitap okuyabilmek’’ dileğiyle...

Sevgilerimle...

Yazarın Diğer Yazıları