Şefik Dinç

Biz Hancı Onlar Yolcu, Nerede Kaldı Vefa Borcu!

Şefik Dinç

Elazığspor celladına aşık olanların takımı, siyasi çekişmelerin ilk durağı, tutulmayan sözlerin ilk adresi, basiretsiz yöneticilerin cirit meydanı, menfaat çetelerinin arka bahçesi her şeye rağmen Elazığ halkının sevgilisi, en çok merak ettiği, bordoyu sevme nedeni, kış günü beyaz giyme sebebi…

Elazığspor kulübünü borç batağına sürükleyen yöneticiler, rant peşinde koşan şehrin kemikleşmiş kompetanları, siyasi hesaplaşma içine girip birbirini yaralayan siyasetçiler ve ölen Elazığspor…

Elazığspor çok trajik, komik ve acemi bir şekilde 1. Lige veda etti. Elazığspor sadece yere düşmedi, düşerken de kafayı sert bir kayaya çarptı ve şuan baygın. Yanından gelip geçenlerin haline üzüldüğü içlerinden keşke ayağa kalksa dediği fakat kimsenin elini uzatmadığı, yardım etmediği bir kaldırım köşesinde. Günümüz yobazlığına uygun gönlümüzün sesine ters bir şekilde öylece kaderinin tecelli etmesini bekliyor.

Elazığpsor düştü hem de çok sert bir biçimde. Önemli olan düşmek değil düştüğün yerden kalka bilmek derler. Elazığspor bugüne kadar kalkma adına bir emare gösteremediyse bu aldığı yaranın derinliğindendir. Elazığspor’u bu kadar sert bir şekilde yere yıkan dışardan aldığı darbedeler değil iç parazitler oldu. Bu yüzden hasta iyileşmiyor.

Elazığspor, sene başında Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’nın desteği ile yıllardır kangren haline gelmiş elektrik borcu ödenerek bir yaşam belirtisi verse de bu ayağa kalkmasına yetmedi. Ama en azından karanlıkta kalmadı. Yardım eli uzatma ihtimali olan insanlara hala bir ışık olduğunu gösterdi. Birilerinin hala bu şehrin takımının arkasında olduğunu gösterdi. Fakat o yardım yine de bir türlü gelmedi. Işık yaşamak adına bir umut, tünelin sonunda ki aydınlık olsa da tünelden geçecek mecali bir türlü bulamadı Elazığspor.

Elazığspor lige veda etti. Etti de giderken yanında neler götürdü. Borç senetlerinden, eski başkan alacaklarından, icra tebligatlarından başka yanına ne alabildi. Sanırım bavulunu bile toplayamadı. Hazırlıksızdı, düşeceği belliydi fakat kendine yakıştıramıyordu. Belki de bu yüzden 1. Lig defterini de bavulunu da tam kapatamadı. Elinde olanlarda bu yüzden birer birer kaçtı. Transfermarket.com web sitesinin verilerine göre bu sezon gemiyi 11 futbolcu terk etti. Aynı sitenin verilerine göre piyasa değeri olarak gidenler 725 bin Euro, gelenler 0… Kalanlar sevgisine paha biçilemeyen vefakar Elazığspor taraftarları. Cebinde ki son harçlığı maç biletine çeviren öğrenci, ilk siftahını Elazığspora bağışlayan simitçi birde Elazığspor’u bu insanlardan daha çok sevdiğini söyleyen sözde Elazığ sevdalısı siyasetçiler, iş adamları..!!!

Yakında Elazığsporumuz yeni bir sezona başlayacak. Kaç kişi ilk maçımızı nerede kiminle oynayacağımızı biliyor. İlk defa küme düşmüyoruz. Biz her seferinde düştüğümüz yerden daha güçlü kalkar daha çok kenetlenirdik. Sanırım bu kez kale içten yıkıldığı için, biz bize kendi içimizden çıkanlara kırgın olduğumuz için yıkımları daha büyük oluyor. Ve bu kez sanırım birer birer Elazığspor’u sevdikleri de terk ediyor. Unutmayalım siyasetçiler, yöneticiler, futbolcular, hocalar, sahte kurtarıcılar, çakma kompetanlar hepsi gelip geçici biz kalıcıyız. Bu şehirde hala Elazığspor’un ilk maçını ne zaman kimle oynayacağını bilmese de bilmediği için sormaya utanan insanlar, 1 Eylül 2019 da ki Bayburt Özel İdare maçını iple çekenler var.

Biz hancı onlar yolcu, nerede kaldı vefa borcu diyerek bütün kırgınlıklara bir son verip, maçlarımızı sentetik sahada da oynasak, sokakta da oynasak, umutlarımızı kirletseler de formamızdaki beyazımızın kirlenmesine izin vermeyerek bordo atkılarımızı alarak takımımızı en temiz ve kalbi duygularımızda destekleyelim. Kurt kışı geçirir fakat yediği ayazı unutmazmış. Bizi öldürmeyen musibetlerden güç alarak yolumuza devam edelim. Bu sezonda küme düşebiliriz, bir değil 3 lig birden de düşsek bu takım bizim.

Bizim başka Elazığsporumuz, Elazığspor'unda bizden başka kimsesi yok.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Yeni Kan

Geçtiğimiz günlerde Gençlik Spor İl Müdürlüğüne atanan Abdulsamet Eren Beyi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.

Elazığspor’u yönetenlerin Elazığ’ın menfaatlerini kendi menfaatlerinden daha çok önemsemeleri ne kadar önemliyse Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün başında da sporun içinden gelen, bu işin eğitimini almış, işin hem mutfağında hem sahasında olan birinin olması çok önemli. Bu yüzden göreve yeni atanan Abdulsamet Eren’in atanmasını önemli buluyor, ilimize ve spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum…

Yazarın Diğer Yazıları