Ufuk Çetinkaya

Karakoçan'da AK Parti Kazandı

Ufuk Çetinkaya

2014 yerel seçimlerinde HDP ile birleşen BDP'li belediye başkanının kazandığı, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde AK Parti, önemli bir başarı elde ederek, belediye başkanlığını aldı.

HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın nüfusuna kayıtlı olduğu köyüne yakın olması nedeniyle önem taşıyan ve parti tarafından kesin kazanırız gözüyle bakılan, HDP'nin Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de gelerek miting yaptığı Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde AK Parti farklı kazandı. AK Partili Belediye başkan adayı Ayhan Akbaba, oyların yüzde 48.18'ini alarak en yakın rakibine bin 181 fark atarak başkan seçildi. HDP'nin adayı Mahmut Ercan ise yüzde 32'de kaldı. 2014 yerel seçimlerinde HDP ile birleşen BDP'li belediye başkanı Burhan Kocaman, yüzde 51 ile seçimi kazanmış, ancak hakkında yürütülen soruşturma sonrası görevinden alınarak, yönetim kayyuma devredilmişti. 2 yıldır kayyum tarafından yönetilen ilçede yapılan hizmetler halkın takdirini kazanmıştı.

04.04.2109 Perşembe günü mazbatasını alarak yeni görevine başlayan çiçeği burununda yeni Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan AKBABA görevinde yeni projelerleriyle yeni ivmeler katacağını ve başarılara imza atacağını inanıyorum.

“İlçe Halkıyla Birlik Olacağız”

Karakoçan'ın Yeni Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, yaptığım görüşme sonucunda ilçe için şu ifadeleri kullandı;  “5 yıllık süreçte duamız, halkın bize layık gördüğü göreve karşı mahcup olmamaktır. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti, belediye başkanlığından farklı bir siyasi partiye geçerek bin 500’ün üzerinde oy farkı ile kaybetti. 2019’da 1200’e yakın bir farkla belediye başkanlığını tekrardan geri aldık" dedi. İlçe sakinlerinin AK Parti ile devam kararı aldığına vurgu yapan Akbaba, “75 gün seçim süreci devam etti. Bu süreç içerisinde tüm kademelerimizle yol yürüdük. Toplumun birçok katmanı ile buluştuk. Her siyasi düşüncedeki insana gittik ve kapılarını çaldık. Ciddi bir seçim çalışması yaparak bu sürece hazırladık. Bunun sonucunu da farkla seçimi kazanarak aldık. Bu 5 yıllık yeni süreçte, toplumun her katmanı ile eşit şekilde gideceğiz ve davranacağız. 7 mahallemiz var, hepsine hizmetlerin eşit gidebilmesi noktasında hazırlıklarımız var. Hiç kimseyi dışlayıcı olmayacağız. Oy veren vermeyen herkese eşit şekilde davranmaya özen göstereceğiz. Bizim için yeni oluşumda konsept bu olacak”

2014 seçimlerinden sonra Karakoçan’a yönelik bir algı vardı. Halkımız bunları da kırarak ve devletin yanında olduğunu göstererek, bir yol gösterdi. Bizde bu yolu devam ettireceğiz. Kucaklayarak, kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden devam edeceğiz. İnsanlarımıza daha fazla el uzatacağız. Çünkü seçim sonucu bize şunu gösterdi. Biz 3 bin 700’e yakın bir oy alarak sadece AK Partili'de oy almadık. Diğer siyasi partililerden de oy aldık. Her kesimden oy alarak yolumuza devam ettik. Bu yeni süreç bize toplumun tüm katmanlarına sahip çıkarak yol yürümemizin farz olduğunu gösterdi. Biz bu bize verile desteği kırmadan dökmeden daha ileri taşıyabilme adına bir yol yürüyeceğiz. Kapımız her zaman açık olacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

 AK Parti İlçe Başkanlığı döneminde de Sağlık, Eğitim ve Spor alanında büyük çalışmalara imza atığını söylemeden geçmeyelim.

“Büyük Projeler ve  Sosyal Belediyecilik”

Akbaba, Çok güzel projelerle Karakoçana canlılık ve örnek bir ilçe modeli anlamında çalışmalarımız olacak dedi. Projeler konusunda çok heyecanlı olan genç başkan ilçeye çok büyük hizmetler yapacağını anlattı yapılacak olan hizmetlere bir göz atamak gerekirse;

Karakoçanın en önemli temel unsurlarından biri eski adı Tepe köyü olan Karakoçan’ın tamamı Necip Ağa adlı şahsa ait iken Cumhuriyetin ilk yıllarında Doğu Anadolu’da çiftçi topraklandırmak amacıyla 1930 yılında arazini bir kısmı kavuşturulma yapılarak bir kısmıda halka tevzi edilmiş, geriye kalan 3010 dönümlük arazi bir kroki ile Necip Ağa ve mirasçılarına bırakılmıştır. 1936 yılında Karakoçan adıyla bu arazi üzerinde ilçe merkezi kurulmuş ve ilçe bu 3010 dönüm üzerinde gelişip büyümüştür. Bugün yaklaşık 2500 bina bu arazi üzerinde inşa edilmiş bulunmakta ve bunlar arasında kamu binaları da bulunmaktadır. Ağalardan mirasçılarına devir olunan ve zamanla el değiştirilen arsalar elden ele bugüne kadar tapusuz ve noter satışı vasıtasıyla el değişilmiştir. Yaklaşık on binlerce ilçe halkının etkilendiği bu durum karşısında ilçe halkı büyük çoğunluğu tapusu olmadan bina yapmışlarıdır. Sayın akbabanın bu tapusuz evlerin tapularına kavuşmaları için çalışmalarını başladıklarını dile getirdi.

İlçede Çok büyük projelerinden biride Güneş Paneli inovasyonu Enerji üretimi; Bahçelievler mahallesinde 250 dönümlük bir alanda güneş enerjisi santralleri kurularak hem belediye elektrik ihtiyacının karşılaması hemde bütçesine katkı sağlanması,

 İlçeyi yakından ilgillendeiren projelerden biri modern ve kolektif besi ahırı yapılması, Peyzaj alanında çok önem veren ilçe belediye başkanımıza sorduk neler düşünüyorsunuz diye OHİ deresi ıslah ve peyzaj projeleri hakkında şunları söyledi proje içeriğinde cafe alanları, yürüyüş-bisiklet yolları, mesire alanları, çocuk oyun alan ve parkları, Fitness aletleri bir yaşam kompleksleri oluşturulacağını buna bağlı olaraktan ilçenin Kanalizasyon ve yağmur suyundan oluşan atık su OHİ dersine akıtmaktanken yapılacak proje ile ilçe merkezi ve havza içerisinde bulunan yaklaşık 12 köyün kanalizasyon sistemine dâhil edilmesi planlamıştır. Bir önemli projede bahsedip sayın başkanımız öyle çok projeleri var ki hepsi bir birinden önemli bir İl belediyesi gibi çalışmaların olduğu gözümden kaçmadı şaşkınım çünkü çok övgüyle bahsedilecek projeler; Araç Otopark Projesi Hükmet meydanı öncelikli olmak üzere farklı noktalara yer altı ve yer üstü otopark alanları oluşturulması ve diğer proje başlıkları Katı Atık Transfer Projesi, Sebze Hali Projesi, Semt ve Organik Pazar yeri projesi, Kadın-Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi Projesi, Cenaze Hizmetleri Projesi, Engelsiz Yaşam Projesi, Evde Bakım Hizmetleri Projesi, Kitap Fuarları Projesi, Ramazan Etkinlikleri, Yaz Festivalleri, Dost Eli Projesi, Meslek Edindirme Kursları, Sosyal Market Projesi, Mobil Belediye Projesi, e-Belediye Projesi vb. toplamda 50 yakın bir birinde çok önemli projler bulunmakta gerçekten bu planlanan hizmetlerin Karakoçana yapılması ve genç ve heycanlı bir başkanın kazanması Karakoçanlılar ne kadar şanslı ne kadar isimleri ile söz edeceklerinin bir işaretidir.

Karakoçan Belediyesi Başkanı Ayhan AKBABA ilçe için en hayırlı olanı dilemeliyiz. İnşallah Karakoçanı daha güzel günler bekliyor. Bu vesile ile başkanımız bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah başkanımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada ilçe için daha hayırlı işlere imza atacağına inanıyoruz. Millete ve memlekete hizmet yolunda Allah yar ve yardımcısı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları