Şefik Dinç

Türkiye Şampiyonası

Şefik Dinç

Geçen yazımda Türkiye’de gelişmekte olan ve pandemi döneminde kış sezonunda yapılabilecek spor dallarından bahsetmeye çalışmış, ülkemizin henüz yeni yeni tanıştığı Biathlon branşından sizlere bahsetmiştim. Dünyada oldukça popiler olan ve ülkemizde de yeni yeni tanınmaya başlayan biathlon branşının Türkiye Şampiyonası bu yıl ilk defa, Erzurum’da bulunan Kandilli Biathlon ve Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleşti. Oldukça çekişmeli ve coşkulu geçen şampiyonaya 17 ilden 110 sporcu katıldı.

Anadolu'nun çıplak dağlarını örten, beyaz bir denizi andıran kar örtüsünün üzerinde renkli formalarıyla bembeyaz denizleri geçip, sevgiliye selam götürmek için birbirleri ile yarışan turnalar gibi süzelen sporcular izleyenlere oldukça keyifli anlar yaşattılar.  U21+,U20, U18, U16 ve U14 kategorilerinde düzenlenen yarışmaların, bir yarışmadan çok festival havasında geçtiğini rahatlıkla söyleye bilirim. Düzenlenen yarışlar sonrasında takım sıralamasında birinciliği Muş, ikinciliği Ankara, üçüncülüğü ise Bolu elde etti. U14 kategorisinde BETÜL AKTAŞ ve MUHAMMET TAHA DURMAZ, U16 da TUBA TUNCEL ve CANER AÇIKEL, U18 Kategorisinde NESLİŞAH SARIALTUN ve BARIŞ ODUNCU, U20 de MİNE KILIÇ ve CİHAN KARTAL, 21 yaş üstü kategorisinde ise GÜLŞAH AĞA ve OKAN ALALMA birinci oldular.

Benimde Biathlon branşında ilk hakemlik tecrübem ve organizasyonun ilk kez düzenlenmesi hasebiyle yarışma öncesi Erzurum’a gitmeden organizasyonun nasıl geçeceği benim ve oradaki herkes için merak konusuydu. 1800 metreyi geçen yüksek rakımıyla meşhur Erzurum’a gider gitmez bizi ilk olarak uzun üzeridir hasretini çektiğimiz kar ile Erzurum’un keskin soğuk havasının karşıladığını söyleye bilirim. Erzurum’a varır varmaz ilk fark ettiğimiz şeylerden biride 1800 m yükseklikten sonra yabancının olmadığıydı. Erzurum’da bir yabancı gibi değil yıllardır orada yaşıyormuşuz gibi hissettik. Organizasyon saati yaklaştıkça Erzurum’un misafirperver halkı organizasyonda görevli fedarasyon yetkilileri, hakem ve sporcuların sıcak ve samimi gönülleri Erzurum’un soğuk havasını hemen ısıtmaya yetti de arttı bile. Türkiye de ilk olmasına rağmen sorunsuz bir organizasyon gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese, Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto başta olmak üzere bütün federasyon çalışanlarına, alandaki teknik kurullara, görevli hocalarımıza, Mehdi Tekçe, Fırat Çelik, Şefik Yaşar, Samet Oğlago, Pelin Kar, Kenan Ören’e ve ismini hatırlayamadığım bir çok kayak gönüllüsü organizasyon görevlisine yürekten teşekkür ediyorum.

Ülkemizde ilk kez düzenlenen Biathlon Türkiye Şampiyonasında 29 Hakem de ilk defa görev alarak biathlon hakemliğini tecrübe etmiş oldular. Hakemlerin organizasyonunda ve sorunsuz yönetimlerinde büyük katkısı olan, ilk kez biathlon hakemliğini Türkiye Şampiyonası gibi önemli bir organizasyonda deneyimleyecek olan hakemlere en başından beri özgüven aşılayan başta MHK Başkanı Ali Koçak beye, baş hakem Fikren Yıldırım’a ve Keypad operatör şefi Mustafa Çetinkaya hocama sabrından mütevaziliğinden ve samimiyetinin bizlere kazandırdığı güvenden ötürü özel olarak teşekkür ederim.

Organizasyonun güzelliği kadar Erzurum’un doğal güzelliğinden ve modern kayak tesislerinden bahsetmesek olmaz. Erzurum’un kendine has dünyada eşine az rastlanır güzelliklerinden istifade etmek için bizlerde dadaşlar diyarına birkaç gün önceden gittik. Erzurum için kış sporlarının başkenti ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Kayak tesislerinin sokağa çıkma yasaklarından muaf oluşu ve sömestr tatili olmasından dolayı kış sporlarının başkentinde iğne atsan yere düşmeyecek bir yoğunluk vardı. Bu süreçte palandökende bizlere yardımcı olan değerli dostum Palandöken Dedeman Otelleri cluster departman müdürü Burak Yerlikaya Kardeşime çok teşekkür ediyorum. Elazığ Turizmine kattığı değerler ve hizmetler sonrasında şuan palandökende Ülke turizmine değer katan dostumu tebrik ediyor desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burak Bey in nezaket ve kibarlığından yola çıkarak her hemşerimizin palandökende ikinci bir evi olduğunu rahatlıkla söyleye bilirim.

Son olarak Erzurumdan ülkemizde yeni gelişen bir branşta ilk kez görev almanın mutluluğu ve organizasyonun bütün paydaşlarıyla birlikte sorunsuz geçmesinin gururuyla güzel duygularla ayrıldık.

Ve Erzurum’un karlı dağlarında anladık ki içimizde naif duygular uyandıran beyazlık kar değil, birlikte görev aldığınız yeni tanıştığınız ekibin yüreğimizde açtığı yeni beyaz sayfalardır.

Yorumlar 4
MUSTAFA SARIGÜL 13 Şubat 2021 22:32

Bu memleketin sizin gibi genç yazarlara, yenilikçi ve heyecan dolu insanlara ihtiyacı var. Tebrikler..

Şefik dinç 13 Şubat 2021 21:36

Cok tesekkur ederim Degerli yorumlariniz icin

Gökhan 13 Şubat 2021 20:30

Şefik bey evimizden bizi bir süreliğine palandökene götürdüğünüz için tşkler kaleminize sağlık

GÖKALP YILDIZ 13 Şubat 2021 20:26

Kaleminize sağlık Şefik Bey,yine çok güzel bir yazı.Gençlerimize verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik eder,başarılarınızın devamını dileriz.

Yazarın Diğer Yazıları