Şefik Dinç

Yeni Sezon Eski Elazığspor...

Şefik Dinç

2022-2023 Futbol sezonu 3. Lig müsabakaları geçtiğimiz hafta sonu itibari ile başladı. Dolayısı ile Elazığlılar içinde futbol sezonu 3. Ligle birlikte başlamış oldu.

Süper lig günlerinden o kadar uzak kaldı ki Elazığ halkı yaklaşık 5 haftadır oynanan süper lig müsabakalarını izlerken geçmişte Elazığspor forması giyinmiş çok az futbolcuya denk gelir oldu. Süper ligden o kadar uzak kaldık ki ne o zaman ki futbolcular ne teknik adamlar nede stadyumlar kaldı. Bu gidiş böyle devam ederse bizlere bir zamanlar bile dedirtecek hiçbir ibare ile karşılaşmayacağız her halde süper ligde.

Yeni stadyumu tamamlanamayan Elazığspor, yeni sezona Doğukent Hıdır Bilek stadyumunda 1954 Kelkit sporla taraftarının da yoğun desteğini alarak merhaba dedi. Elazığspor transfer tahtasını açamasa da geçtiğimiz sezon son haftalarda gösterdiği olağan üstü performans ile taraftarın yeni sezona umutla bakmasına sebep oldu. Geçtiğimiz yıldan bu yıla aşılanan umut, taraftarın futbola olan özlemi, Elazığ halkının Elazığspor sevgisi ile birleşince tribünler tamamen doldu ve sezonun ilk maçı coşkulu bir havada başladı.

Geçtiğimiz sezona oranla duran toplarda ve set hücumlarında daha organize bir takım görüntüsü çizen Elazığspor maçın ilk yarısında girdiği bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarı 0-0 lık skorla tamamlandı. İlk yarıda girilen pozisyonlardan ve rakibe pozisyon verilmemesinden yola çıkarak geçtiğimiz sezondan alışık olduğumuz gibi Elazığsporun ikinci yarı performansının daha iyi olacağını umut ederek maçı kazanma umutlarımız soyunma odasına giderken daha da arttı. Ancak ikinci yarı geçtiğimiz sezondan alışık olduğumuz olduğu gibi olmadı ve abiyene tabirle takımımızın nefesi ikinci yarı maçı kazanmak için yetmedi.

İkinci yarıya maça başladığı 11 le devam eden Elazığspora karşılık, 1954 Kelkit spor teknik sorumlusu ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Bu değişiklerle orta alandaki üstünlüğü dolayısı ile saha içindeki üstünlüğü ele geçiren Kelkit spor takımımıza pozisyon vermemeye ve kalemizde pozisyonlar bulmaya başladı. 

Tecrübeleriyle takıma abilik yapmasını beklediğimiz oyuncuların  tecrübeleri saha içerisinde çenelerine yansıdığı kadar ayaklarına yansımayınca fiziksel olarak da 90 dakikayı çıkaramayacakları anlaşılınca da Elazığspor sahada eksik oynamaya başladı. İlk oyuncu değişikliğini 65. Dk da yapan Elazığsporda bir abi çıktı bir abi girdi. Zeki Korkmaz’ın yerine oyuna dahil olan Mesut saray da varlık gösteremeyince Elazığspor kenardan beklediği o itici gücü bir türlü yakalayamadı. Sezon öncesi demeçlerinde çok iyi çalıştıklarını vurgulayan Mesut Saray ve arkadaşları umarım spor kamuoyunun anladığı şekilde çalışmışlardır ve önümüzdeki günlerde bunun meyvelerini toplarlar. Daha sonra oyuna giren Ahmet Öztürk, Ensar ve Feyzullah Güneş’te gol bulmak için gereken dinamikliği sağlayamayınca Elazığspor gol bulamadı ve ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde  0-0 beraberlik ve özelikle ikinci yarı oynadığı futbolla da iyi sinyaller vermeyerek sahadan ayrıldı. Yapılan oyuncu değişikliklerinin katkı sağlamamasından yola çıkarak Ramazan hocanın neden bu kadar geç oyuncu değiştirdiğini anlamak mümkün. Transfer tahtasını açamayan ve transfer yapamayan Elazığsporun yedek kulübesinde hamle şansı olarak hocanın elinin biraz zayıf olduğunu hepimizin kabul etmesi gerekir. Ancak geçen yıla kıyasla takımın fiziksel durumunun da daha kötü olduğu takımın lige henüz hazır olmadığı da gün gibi ortada. 
Ramazan hocanın genç bir isim olmasından yola çıkarak yeni gelişmelere bilimsel yöntem ve analizlere, antrenman bilimine daha yatkın olacağını umut ederek takımın kadro darlığını da hesap ederek sezonu fiziksel anlamda ekonomik, sakatlıklar olmadan bitirebilmek adına sezon başında ki bu fiziksel yetersizliğin planlı programlı bir gelişim süreci olduğunu umut etmek, ilerleyen haftalarda takımın yüz de yüz olarak hazır olacağını düşünmek istiyorum. Aksi halde geçtiğimiz yıla oranla daha güçlü bir yönetim aynı stadyum aynı taraftar aynı futbolcular ile aynı performansı alamayacağımızı düşünüyorum.

Yeni sezon ilimizi temsil eden bütün takımlarımıza hayırlı olsun. Elazığ bir spor şehridir ve geçtiğimiz pazar günüde gördük ki hangi ligde ve hangi şartlarda olursa olsun Elazığ halkı takımlarının yanındadır. Bu vesile ile ilimizi temsil eden bütün takımlarımıza bir kez daha sakatlıklardan uzak, başarılı sezonlar diliyor ve daha güzel günlerde görüşmek üzere diyorum..

Yazarın Diğer Yazıları