Yerli Bombalar Hainleri Vuracak!

Son yıllarda savunma sanayiinde büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, İnsansız Hava Aracı (İHA) mühimmatlarını çeşitlendiriyor.

Yerli Bombalar Hainleri Vuracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda 60’a yakın proje üzerinde çalışan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Bozok ve Togan’ı seri üretime hazır hâle getirdi. Lazer Güdümlü Minyatür Mühimmat Bozok Projesi’nde testlerin tamamlandığını söyleyen TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş “Bozok İHA’larda kullanılabilecek oldukça etkin bir mühimmat. 8 kilometre menzille başlayan projede uzun menzil atışlar da planlanıyor” dedi.
HÜRKUŞ VE SONGAR İLE TEST ATIŞI
Okumuş, Togan’ın da havadan bırakılan güdümsüz/düşük profil güdümlü mini mühimmat olduğunu, özel alanlarda kullanılabileceğini, Hürkuş ve Silahlı Drone Sistemi Songar ile test atışları yapıldığını aktardı. Kuzgun Modüler Mühimmat Ailesinin de önemli aşamalara geldiğini bildiren Gürcan Okumuş, ardışık delicili uçak bombası Sarb-83’ün envantere girmesine yönelik bir sipariş süreci bulunduğunu aktardı.