365 Sözleşmeli Sağlık Çalışanı Alınacak

Fırat Üniversitesi Hastanesine uzun süredir sıkıntısı çekilen sağlık çalışanı elemanı alım imkânı sağlandı. Cumhurbaşkanlığınca ihdas edilen 8.635 sözleşmeli pozisyonun üniversitelere göre dağılımı belli oldu.

365 Sözleşmeli Sağlık Çalışanı Alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cumhurbaşkanlığının onay verdiği ve üniversitelerin sağlık çalışanı ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacak olan kadrolardan 365’nin kendilerine verildiğini belirterek şunları söyledi.

” Hastanemizin sağlık çalışanı ihtiyacını karşılamak üzere bu kadroları kullanacağız. İhtiyacımız olan kadrolarımız belli. Bu kadrolar için verilen sayıda alım gerçekleştireceğiz. Bu alımların 250’si hemşire alımı olacak, ancak ihtiyacımız olan diğer elemanları da almış olacağız.” dedi. 

Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Hastanemizin sürekli işçi ihtiyacı da söz konusuydu. Bu konuda da Bakanlıklarımız ile görüşmeler yaptık. Cumhurbaşkanımız bu alımlar içinde 5925 kadro verdi. Biz de bu kadrodan 285 kişi alacağız.Bunun içinde  Bakanlıklar ve Daire Başkanlıkları ile alım izini için görüşmelerimize başladık.En kısa sürede hem Sağlık Çalışanı hem de sürekli işçi alımları için izin aldıktan sonra ilana çıkacak ve alımları gerçekleştireceğiz.Toplamda Sağlık Çalışanı ve Sürekli işçi olarak hastanemize 650 kişi almış olacağız. İlimiz ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.