6. Bölge Teşvik Süresi Uzatıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 6. Bölge Teşvik süresinin uzatıldığını açıkladı....

6. Bölge Teşvik Süresi Uzatıldı

Elazığ'ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezlri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesi amacıyla sağlanan teşviklerin süresinin uzatıldığı açıklandı. 

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştı. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, ilimizin ekonomisi açısından önemli olan iş dünyasının bu talebi sonrası hemen görüşmelere başladı. Milletvekili Balık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı görüşme sonrasında Elazığ'ın 6. Bölge teşviklerinden yararlanması süresinin uzatıldığını açıkladı. 

Milletvekil Balık, Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, Baskil, Karakoçan, Keban ve Kovancılar Belediye Başkanları ile beraber Sanayi ve  Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret etti. 

"GÖRÜŞMEDE ÖNEMLİ SONUÇLARA ULAŞTIK"
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Balık; "Elazığ’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 6. Bölge Teşviklerinden yararlanması süresi bu yılın sonuna kadar uzatılmıştı. İlimizin ekonomik döngüsü ve yatırımcıların şehrimize yapacağı projelerin öneminin farkında olarak ve iş dünyasının bizlere ilettiği talepler doğrultusunda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede iş dünyamızın ve ilçelerimizin taleplerini ileterek şehrimiz açısından önemli sonuçlara ulaştık. Özellikle son günlerde 6. Bölge teşvik süresinin sona ereceği kamuoyunda da gündeme geliyordu. Görüşmelerimiz sonucunda Elazığ'ın 6. Teşvik Bölge teşviklerinden yararlanması süresi bir yıl daha uzatıldı. Ayrıca ilçelerde yapılan ve yapılacak olan fabrikaların da teşvik kapsamına alınması ve karma OSB çalışmaları konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu konuda da olumlu sonuca ulaşacağız.  Elazığ'ımızın, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 6. Bölge Teşviklerinden yararlanması süresinin 1 yıl daha uzatılmasının ilimize, iş dünyamıza, ilçelerimize hayırlı olmasını diliyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a şehrimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."