60 Milyon Kişi Hasta!

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına 30 Mart Dünya Bipolar Günü'nde farkındalık etkinliği düzenledi.

60 Milyon Kişi Hasta!

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarına yönelik, “30 Mart Dünya Bipolar Günü” dolayısı ile eğitim gerçekleştirildi.

30 Mart Dünya Bipolar Günü dolayısı gerçekleştirilen eğitimde sunum yapan Fırat Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalından Uzm. Dr. Alper Bibar, Bipolar Bozukluğun dünya genelinde yaklaşık 60 milyon kişiyi etkileyen bir psikiyatrik bozukluk olduğunu, Bipolar Bozukluğu olduğu düşünülen ünlü ressam Vincent Van Gogh'un doğum günü olan 30 Mart, tüm dünyada ve Türkiye’de Bipolar Bozukluk ile ilgili farkındalık, dayanışma ve toplumsal damgalamaya karşı mücadele günü olarak kutlanmakta olduğunu dile getirdi. Uzm.Dr. Alper Bibar, Bipolar Bozukluğun iki ayrı hastalık dönemleriyle karakterize bir ruhsal bozukluk olduğunun altını çizdi.

Dr. Bibar, bu hastalık dönemlerinden bir tanesinde taşkınlık (mani), diğerinde ise çökkünlük (depresyon) olduğunu ifade etti. Uzm. Dr. Alper Bibar, birbirlerine zıt gibi görünen bu iki hastalık döneminin yatışma ve alevlenmelerle seyrettiğini, hastalık dönemleri dışında ise hastanın hemen tamamen normale döndüğünü, bazı hastalarda ise günlük yaşamı kısmen etkileyen kalıntı belirtiler görülmekle birlikte, hastaların düzeldiğini söyledi.

Uzm. Dr. Alper Bibar, hastaların depresyon döneminde derin üzüntülü, bazen hem üzüntülü hem de bunaltılı bir ruh hali ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

60 Milyon Kişi Hasta!