Abdullahpaşa Mahallesinde ki Kentsel Dönüşüm Sıkıntısı TBMM'ye Taşınıyor

24 Ocak depreminin ardından Elazığ'ın Abdullahpaşa Mahallesinde yaşanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ki sıkıntıların çözüm bulması için CHP Milletvekili Gürsel Erol'un konuyu TBMM Bütçe görüşmelerine taşıyacağı belirtildi.

Abdullahpaşa Mahallesinde ki Kentsel Dönüşüm Sıkıntısı TBMM'ye Taşınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Abdullahpaşa Mahallesinde  yaşanan Kentsel Dönüşüm problemi konusunda  mağdurlar ile bir araya gelerek yaşanan süreci ve bundan sonraki süreçte yapılabilecek çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada; “Abdullahpaşa Mahallesi’ndeyiz bu bölgede Batı Sitesi denilen alanda ve konutlarda depremden sonra yaşanan süreçte siyasetçiler, bürokratlar ve bakan tarafından defalarca çözümüne yönelik değişik alternatifler vaatler bulunduğu halde çözülemeyen sorunlar ile ilgili buradayız hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı dinledik. Tabi Elazığ’da hem deprem konutlarının yapılması ile ilgili hem de depremden kaynaklı kentsel dönüşüm alanları ile ilgili ciddi sorunlar var. Burada vatandaşlarımızın kendilerine son derece haklı oldukları talepleri gündeme getiriyorlar.” Dedi.

"VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ DEVAM EDİYOR"
Milletvekili Erol, Malatya Caddesi üzerinde bulunan kat yoğunluğuna dikkat çekerek; “Malatya yolunun alt tarafında imar revizyonunda 8 ila 12 kat yoğunluğu verilirken işte bu bölgede 5 kat yükseklik verilmesi vatandaşların mağduriyetlerinin büyümesine neden olmuş j ki bunların bir çoğu geçmişte yıkılan evleri ile ilgili kredi kullanmışlar şuanda iki kredi kullanma riskli ile karşı karşıyalar bir taraftan yıkılan eski evlerinin kredilerini verecekler bir taraftanda yapılan yeni eve kredi verecekler bu bölgede oturan vatandaşlarımızın ekonomik durumları belli genelde emekli insanlarımız gelir seviyesi düşük insanlarımızın oturduğu bölge işte aylık 2 bin lira 3 bin lira olan insanların oturduğu bölge  kentsel dönüşüm kredisinden yararlandıkları zaman maaşları tek başına kentsel dönüşüm kredisini de ödemeye yetmiyor. Bu konuyu biz defalarca gündeme getirdik ama sonuç olarak bir çözüm bulamadık.” İfadelerini kullandı.

"100 MİLLETVEKİLİ İLE ELAZIĞ’A GELECEĞİZ"
Kentsel Dönüşüm mağdurlarının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getireceğini ifade eden Erol açıklamasının devamında; “Ekim ayında Meclis’in ikinci yasama yılının başlaması ile birlikte 2022 bütçesi mecliste görüşülmeye başlanacak. 2022 bütçesi görüşülürken her bakanlığın bütçesi plan bütçe toplantılarına gelecek. Bizde bu soruyu hem İçişleri Bakanlığı’nın bütçesin de hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesinde gündeme getirerek Kentsel Dönüşüm bölgesi ilan edilen Elazığ’ın tüm bölgelerinde iki öneri sunacağız.” Dedi.

"MAĞDURLARIN SORUNLARI TBMM’YE TAŞINACAK"
Mecliste öneri olarak sunacakları maddeleri açıklayan Erol, “Bu önerilerden bir tanesi; Kat yüksekliğinin artırılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi, ikincisi ise; Eğer kat yüksekliğini artıramıyorsunuz, artırmak istemiyorsanız o zaman diyeceğiz ki deprem konutlarına verdiğiniz 20 yıl faizsiz krediyi kentsel dönüşümlerde de uygulayın çünkü kentsel dönüşüm uygulanması veya kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi vatandaşın kendi talebi üzerine ilan edilen bir şey değil bu tam tersine devletin aldığı bir tedbir, nasıl bir bina depremden yıpranmışsa ve yıkılma kararı verilmişse ona deprem kreşi veriliyorsa bu kentsel dönüşüm ile ilgili de binaların sağlıksız olması, hasarlı olmasından kaynaklı yıkım kararı verilmişse dönüşümü şart tutunca bunu yapan da yine aynı devlet, devlet kendi aldığı kararlardan sorumlu olmalı bunun ekonomik külfetini vatandaşa yüklemeden ortak noktada buluşarak sorun çözülmeli, bunları mecliste gündeme getireceğiz, çözülmemesi halinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 Milletvekili ile Elazığ’a geleceğiz ve hala depremden kaynaklı sorunları gündeme getireceğiz.” İfadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA BU SORUNLARLA HALA YAŞAYACAĞIZ"
Milletvekili Erol açıklamasında son olarak Millet İttifakı’nın iktidarında geçmişe yönelik sorunlara çözüm bulunacağını açıklayarak; “Bugün ben burada olduğum için sadece kentsel dönüşüm ile ilgili değerlendirme yapıyorum ama aynı zamanda hala deprem konutları ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Köylerdeki deprem evleri ile ilgili hala çok ciddi sorunlar var. Hala yıkılamayan binalar var. Hala yıkılan yerine temel atılamayan birçok bina var. Yani 24 Ocak depremini yaşadık ama esas depremi 24 Ocak’tan sonra yanlış alınan kararlarla, yanlış yapılan müdahalelerle, yanlış yapılan planlamayla Elazığ hala bunu yaşar oldu ve önümüzdeki yıllarda da bu sorunlarla hala yaşayacağız.

"MİLLET İTTİFAKI’NIN İKTİDAR OLDUĞUNDA GEÇMİŞE YÖNELİK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"
İnşallah Millet İttifakı’nın bileşenleri, partileri iktidar olurda biz geçmişe yönelik vatandaşımız yaşadığı bütün sorunları çözeriz ama bu süreçte de bu sorunlara duyarsız kalmadan Meclis’te gündeme getirerek fakir fukaranın hak sahiplerinin, mağdurların sorunlarını sahiplenmeyi kendimize görev edeceğiz.” Değerlendirmesinde bulundu.