'Acısı Yüreğimize Kazınan Bir Gün!'

AK Parti Milletvekili Sermin Balık, 24 Ocak depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada '24 Ocak Depreminin 3. Yılında şehrimizde ve ülkemizde böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını diliyorum' dedi.

'Acısı Yüreğimize Kazınan Bir Gün!'

AK Parti Milletvekili Sermin Balık, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8'lik depremin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Ne kadar zaman geçerse geçsin unutamayacağımız ve acısı hafızamıza ve yüreğimize kazınan bir gündü. " dedi.

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"
Milletvekili Balık  açıklamasında, 24 Ocak depreminin 3. yılında şehrimizde ve ülkemizde böylesi bir felaketin bir daha yaşanmamasını dileyerek şu ifadelere yer verdi; "24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ımızda meydana gelen 6.8 büyüklüğünde yaşadığımız depremin ardından 3 yıl geçti. Ne kadar zaman geçerse geçsin unutamayacağımız ve acısı hafızamıza ve yüreğimize kazınan bir gündü 24 Ocak. Meydana gelen depremin hemen sonrasında, milli ve manevi değerlerine bağlı devletçi, milliyetçi aziz şehrimiz Elazığ’ın yanı sıra tüm Türkiye tek yürek olup dünyaya örnek gösterilecek birlik beraberlik içerisinde el ele vererek hep birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlıca çalışmalara başladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla devletimizin tüm imkânları anında seferber edilerek vatandaşlarımızın mağduriyetini hızlıca gidermek için çaba gösterdik. Artık devlet nerede sözlerini hafızalarımızdan silerek, Allah devletimize zeval vermesin sözleri yükselmeye başladı ve devletimizin büyüklüğünü ve babalığını bir kez daha anlamış olduk." 

"ELAZIĞ'I YENİDEN İHYA VE İNŞAA ETTİK"
Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hızla Elazığ'ı yeniden ihya ve inşaa ettiklerini belirten Milletvekili Balık; "Bilindiği gibi ülkemiz ve şehrimiz aktif deprem kuşaklardan birinin üzerinde bulunmaktadır. Olası bir felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri alarak, vatandaşlarımızın daha güvenli, daha konforlu bir yaşam sürdürebilmesi amacıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hızla Elazığ’ı yeniden ihya ve inşa edip, yaklaşık 25 bin konutun temelini attık. Şuanda da 21.140 hak sahibimizi yuvalarına kavuşturduk ve kalan hak sahiplerimiz için de çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bunun yanı sıra 1.164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak 1.831 konutun da hak sahipleri belirlenmiştir. Bu süreçte, desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, 24 Ocak Depreminin 3. Yılında şehrimizde ve ülkemizde böylesi bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, Elazığ’ımızda ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, tüm hemşehrilerime sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum." dedi.