Ağın Belediyesi Emin Adımlarla İlerliyor

Sakin şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, eksikliklerin giderilmesinin ardından kararın İtalya'da verileceğini söyledi.

Ağın Belediyesi Emin Adımlarla İlerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakin şehir olma yolunda ilerleyen Ağın İlçesi’nde hazırlıklar devam ediyor.

2019 yılında çıktıkları yolda çalışmaların devam ettiğini, eksiklikleri giderebilmek amacıyla geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ilk sakin şehri ünvanını alan Seferhirsar’dan yetkililerin Ağın’a geldiğini belirten İlçe Belediye Başkanı Ali Uslu, heyetin yaptığı çalışmalarla kendilerine ilham kaynağı olduklarını ifade etti.

İlçede tarım kooperatifi, kanalizasyon paket arıtma, yöresel ürünlerin işleneceği fabrikanın satın alınması, konaklama ihtiyacını giderilmesi konusunda çalışmalar yaparak, sakin şehir olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Uslu, İzmir’de Sakin Şehirler Türkiye Direktörü Bülent Köstem ile bir araya geldi.
USLU: SAKİN ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
Başkan Uslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeyiz. Bülent Kösten Bey ekibiyle beraber yaklaşık 20-25 gün önce ilçemizi ziyaret etmişlerdi. Sakin şehir ile ilgili 2019’da görev sürecimizin ikinci ayında Elazığ Valiliği’mizin hazırladığı bir dosyayla sakin şehire müracaat etmiştik. Bülent Bey ve ekibine Ağın’da ilçe kaymakamımız Destan Kısa Hanım’la beraber tanıtımımızı yapmıştık. Dosyayla ilgili eksikleri gidermek adına ve yapmış olduğumuz 2019’dan 2021 yılına kadar yapılan Seferihisar’da birebir gördüğümüz ve ilçemizi ona modellediğimiz fabrikanın satın alınması, üretim tesisi ve buna benzer kadın kooperatifi modellerini biz kendi içimizde uygulamıştık. Bununla ilgili çalışmaları yapmak adına tekrardan Bülent Bey’e geldik ve dosyamızı kendilerine takdim ettik. İnşallah eksiklerimizi giderip konunun takipçisi olacağız. İzmir’e geldiğimizde bize yardımcı olan Ağınlılar Dernek Başkanı Özdemir Pasdemir Başkanıma da buradan teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadığı için. Erkan Ypıcıoğlu kardeşime de, Bülent Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Bizi buradaki güzel ağırlamalarından ötürü. Ekibine de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ilçemiz adına hayırlara vesile olur diyorum” ifadelerini kullandı.