AK Parti'de Elazığ İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti Elazığ İl Başkanının kim olacağı kararının bu haftasonuna kadar verilmesi öngörülüyor...

AK Parti'de Elazığ İl Başkanı Kim Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ İl Başkanının kim olacağı merakla bekleniyor.

Heyecanla beklenen atama kararının haftasonuna kadar verilmesi öngörülüyor. 

Ramazan Görgöze'nin istifasının ardından AK Parti il başkanlığı koltuğuna henüz bir atama yapılmadı. 

TEMAYÜL YAPILMIŞTI

20 Temmuz'dan bu yana boş olan AK Parti İl Başkanlığı için parti genel merkezi temayül yoklaması gerçekleştirmişti. 

Temayülde il yönetim kurulu üyeleri, İl kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, İl disiplin kurulu üyeleri, demokrasi hakem kurulu üyeleri, Merkez ilçe yönetimi, AK Parti İl genel meclis üyeleri, AK Parti Merkez ilçe belediye meclis üyeleri, Kadın kolları ilçe başkanları, Belde başkanları ve Belde belediye başkanları oy kullandı. 

İl Başkanlığının belirlenmesi sürecinde il kadın ve gençlik kolları başkanları, eski il başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis başkanları ile yüzyüze görüşme yapıldı. Kurucular kurulu üyeleri, mevcut ve eski milletvekilleri ise görüşme usulü ile fikirlerini beyan etti. 

Temayül yoklaması ve ön görüşmelerin ardından hazırlanan rapor parti üst kuruluna gönderildi. 

GÖZLER GENEL MERKEZDE

AK Parti Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısının değerlendirmesinin ardından belirlenecek bazı isimler AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve nihai karar verilecek. 

AK Parti Elazığ il Başkanlığı için 20' nin üzerinde adayın ismi geçiyor.

Listede il başkan yardımcıları, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, eski il başkanları, eski belediye başkanları ve eski milletvekillerinin isimleri yer alıyor. Çekişmeli geçen başkanlık yarışında heyecanla beklenen atama kararının haftasonuna kadar verilmesi öngörülüyor.

İŞTE O İSİMLER;

AK Parti Genel merkezi yeni il başkanını belirlemek için ince eleyip sık dokurken, bazı isimlerin parti genel merkezinde lobi çalışması yürttüğü öğrenildi.

İl Başkanlığında adı geçen isimler; Şerafettin Yıldırım, Haydar Evliyaoğlu, Yavuz Akın, Selahattin Çobanoğlu, Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Süleyman Selmanoğlu, Mahir Sönmez, İbrahim Kayaoğlu, Rahman Kızılkaya