AK Parti Kulislerinde Seçim Tarihi Belli Oldu!

18 Haziran 2023 seçimleri yaklaştıkça erken seçim iddiaları da gündemden düşmüyor...

AK Parti Kulislerinde Seçim Tarihi Belli Oldu!

AK Parti kulislerinde seçim tarihi olarak Mayıs'ın son Pazar günü veya Haziran ayının ilk Pazar gününü önerenler de var.

Son olarak gazeteci Barış Yarkadaş'ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, 4 Eylül'deki Sivas mitinginde "erken seçim çağrısı" yapacağı iddiası, tartışmayı yeniden alevlendirdi.

MHP tarafından sert bir dille yalanlanan baskın seçim iddialarıyla ilgili olarak AK Parti kulislerinde ise "Seçim 2023'te, belli olmayan tek şey hangi gün yapılacağı" görüşü dile getiriliyor.

BBC Türkçe'de Ayşe Sayın AK Parti kulislerinden edindiği bilgileri aktardı.

AK Parti'de bir erken seçim kararının Ekim ayına zaten yetişmeyeceği, Kasım-Aralık aylarının ise hem ekonomik göstergeler, hem de hava durumu açısından uygun bir zaman olmayacağına dikkat çekiliyor.

14 MAYIS TARİHİ ÖNE ÇIKIYOR
Artık muhalefet partilerinin bile erken seçimi seslendirmediğine dikkat çeken AK Parti yöneticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son il başkanları toplantısında seçime 9-10 ay kaldığını vurguladığına dikkat çekerek, "Artık şu net, seçim 2023'te olacak. Cumhurbaşkanımız sadece günün söylemedi" diyerek, erken-baskın seçim tartışmalarına nokta koyuyor.

Seçim tarihi için Haziran ayında üniversite sınavlarının yapılacak olması da dikkate alınarak, Demokrat Parti'nin 1950'de iktidara geldiği 14 Mayıs tarihi öne çıkıyor.

Parti içinde seçim tarihi olarak Mayıs'ın son Pazar günü veya Haziran ayının ilk Pazar gününü önerenler de var.

EKONOMİK GÖSTERGELER DİKKATE ALINIYOR
AK Parti kaynaklarına göre, erken veya baskın seçim senaryoları, hem ekonomik tablo, hem de partinin seçim stratejisine uymadığı için gerçekçi değil.

Böyle bir kararı, ittifak ortağı MHP veya AK Parti'nin tek başına alamayacağına dikkat çeken parti kaynakları, ayrıca, Ekim veya Kasım aylarının, yüksek enflasyon beklentileri dikkate alındığında uygun olmayacağına vurgu yapıyorlar.