Akpınar Höyüğü Sit Alanı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kovancılar ilçesine bağlı Karaman Köyü'nde bulunan Akpınar Höyüğü 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' özelliği gösterdiğinden sit alanı ilan edildi.

Akpınar Höyüğü Sit Alanı oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Kovancılar ilçesine bağlı Karaman Köyü’nde bulunan özel mülkiyete ait 105 ada 8 parselde bulunan Akpınar Höyüğü “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden sit alanı ilan edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararında; “Elâzığ ili, Kovancılar ilçesi, Karaman köyünde bulunan bir kısmı, özel mülkiyete ait 105 ada parselde, bir kısmı da tapulama harici alanda kalan Akpınar Höyüğü, 2863 sayılı Kanunun 6. maddesi ile Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik'in 4. maddesinde belirtilen “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı" niteliklerini gösterdiğinden anılan Kanunun "Tespit ve Tescil başlıklı" 7. maddesi kapsamında, sınırları ekli koordinatlı krokide belirtildiği şekliyle I. (Birinci) Derece Arkeolojik Sit Alant olarak tesciline ve hazırlanan sit fişinin uygun olduğuna karar verildi” denildi.

Akpınar Höyüğü Sit Alanı İlan Edildi