Altın Zirveye Gidiyor!

Kapalıçarşı'da işlem gören gram altın fiyatı 23 Şubat işlemlerine 2125 TL seviyesinden başladı. Dünkü düşünün ardından altında yönün yeniden yukarı döndüğünü belirten analistler, 'ABD verileri ve ons altın destek vermese de dolar tarafında yaşanan hareketlilik gram altındaki düşüşleri sınırlı tutuyor. Gerilemeler alım fırsatı olarak görülüyor. Mevcut şartlarda özellikle Kapalıçarşı fiyatlamalarında gram altının 2100 TL'nin altına gerilemesi çok mümkün gözükmüyor' değerlendirmesinde bulunuyor.

Altın Zirveye Gidiyor!

Küresel piyasalarda bir süredir yükseliş eğiliminde hareket eden altın fiyatları haftanın son işlem gününde yatay seyrediyor. Dün en yüksek 2034 dolar seviyesini gören ons altında 23 Şubat işlemleri 2024 dolar seviyelerinden başlıyor. Ons tarafında ABD verileri ve gelen açıklamalara bağımlılık devam ediyor. Dolar endeksi 104,00 seviyesine yakın görünüme devam ederken, 10 yıllık tahvil faizlerinin yeniden 4,30 seviyesinin üzerine çıkması; küresel anlamda doların güçlü kalmasını ve altın fiyatlarının baskılanmasını beraberinde getirdi.

23 ŞUBAT ALTIN FİYATLARI KAÇ TL?

İç piyasalarda ise gram altın tarafında, dolar fiyatlamaları da etkili olmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da işlem gören gram altının fiyatı 23 Şubat işlemlerine 2125 TL seviyelerinden başlıyor.

Çeyrek altın sabah saatlerinde 3 bin 527 TL'den, yarım aştın 7 bin 53 TL'den, tam altın ise 14 bin 63 TL'den satılıyor.