İşkur Elazığ İl Müdürlüğü Türkiye 4.sü Oldu

İş Kur Elazığ İl Müdürlüğü, 2021 Temmuz ayına kadar Kamu ve Özel sektör İşyerlerinde 5.525'i Erkek ve 849'u Kadın olmak üzere toplam 6.374 kişi İŞKUR arcılığı ile İşe yerleştirmiş olup, Hedefler doğrultusunda Türkiye genelinde ilimiz işe yerleştirmede x oranla 4. sırada yer aldığı açıklandı.

TAKİP ET

Çalışma ve İş Kurumu ( İş Kur) il Müdürü Abdullah Balcı, pandemi sürecinde İş-Kur'un Elazığ'da kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödenekleri ve istihdam çalışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

Süreç içinde yapılan çalışmaların bundan sonraki süreçiçinde de devam edeceğini belirten İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı şunları söyledi.

“Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ulusal istihdam politikasının oluşturulması, istihdamın korunması ve geliştirilmesiyle işsizliğin önlenmesi faaliyetlerinde rol alan işgücü piyasasının en önemli aktörlerinden biridir. Kurumumuz hem aktif hem de pasif istihdam politikaları doğrultusunda işgücü ve işverene yönelik birçok kamusal hizmet sunmaktadır. Bu Hizmetler Kapsamında Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2021 yılı Faaliyetlerimizi Kısaca açıklayacak olursak;

ELAZIĞ'DA 31.180 KAYITLI İŞSİZ VAR
Kurumumuza Kayıtlı İşsiz sayımız 31.180 kişi olup bunların cinsiyete göre dağılımı 14.541'i Erkek, 116.639'u Kadın' dır.

Kurumumuz 2021 Temmuz ayına kadar Kamu ve Özel sektör İşyerlerinde 5.525'i Erkek ve 849'u Kadın olmak üzere toplam 6.374 kişi İŞKUR arcılığı ile İşe yerleştirmiş olup, Hedefler doğrultusunda Türkiye genelinde ilimiz işe yerleştirmede % 78 oranla 4. Sırada yer almaktadır.

2021 yılı içerisinde İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında iş ve meslek seçme aşamasında bulunan, meslek eğitimine başlayacak olan gençlere meslek danışmanlığı boyutunda, ilk kez çalışma hayatına atılacak olanlara, uzun süreli işsizlere, işsizlik sigortası ödeneği alan işsizlere, meslek edinmek, meslek değiştirmek, mesleğinde ilerlemek isteyen yetişkinlere ise iş danışmanlığı boyutunda bireysel ve gruplar halinde görüşmeler yapılarak, onların meslek ve iş seçiminin önemi konusunda bilinçlenmelerine, işyerleri, meslekler ve eğitim olanakları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve kendilerini tanımalarına yardımcı olmak amacıyla il müdürlüğümüz tarafından 12.327 Bireysel görüşme gerçekleştirilmiştir.

2021 yılında İşgücü Yetiştirme ve Eğitim faaliyetleri kapmasında İl Müdürlüğümüz tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlenmektedir. Bu bağlamda 1.406 kişi Meslek Eğitim Kursundan, 1.137 kişi İşbaşı Eğitim Programından 800 Kişi Toplum Yararın Programdan faydalanmıştır ve faydalanmaya devam etmektedir.

PASİF İSTİHDAM POLİTİKALARI KAPSAMINDA 25.905 KİŞİYE DESTEK OLUNDU
Pasif İstihdam Politikaları çerçevesinde İşsizlik Sigortası kapsamında 5.546 kişi İşsizlik ödeneği haketmiş olup toplamda 23.521.413 TL ödeme yapılmıştır. 2021 yılı içersinde Pandemi dolayısıyla Kısa çalışma ödeneği kapsamında 10.132 kişiye 80.691.884 TL ödeme yapılmıştır. Yine Nakdi Ücret desteği kapsaında 10.227 kişiye toplamda 45.949.005 TL ödeme yapılmış, Toplamda 25.905 kişiye destek olunmuştur.

Bu bağlamda ülkemizde ve dünyada meydana gelen değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak hizmet kalitemizi arttırarak ve İşgücü piyasasında öncü ve saygın bir kuruluş olarak kararlılık ve özveriyle istihdam yolculuğumuzu sürdürmeye devam etmekteyiz.”

Bakmadan Geçme