Arslan, Öğrenci Velilerini Uyardı!

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala yaptığı açıklamada öğrenci ve velileri uyararak kırtasiye ve tüm okul araç ve gereçlerinin TSE kriterlerine uygun ve ambalajı şekilde kırtasiyelerden alınması çağrısında bulundu…

Arslan, Öğrenci Velilerini Uyardı!

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, a öğrenci ve velileri uyararak kırtasiye ve tüm okul araç ve gereçlerinin TSE kriterlerine uygun ve ambalajı şekilde kırtasiyelerden alınması çağrısında bulundu.

Başkan Arslan konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Odamızın ilgili Meslek Komite Üyelerince Odamıza verilen bilgilerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencilerin okul ihtiyaçlarının karşılanması telaşının başladığı belirtilerek, bu ürünlerin kırtasiyelerden temin edilmesi çağrısı yapılmıştır.
Hem okul öncesi hem de ortaöğretim okulları ile tüm eğitim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin özellikle sağlıkları açısından TSE kriterlerine uygun ambalajı ve üzerinde TSE ve CE işareti olan ürünleri tercih etmelerini önemle vurgulamak istiyoruz. Özellikle kırtasiyeler dışında genellikle uzak doğu ülkelerinden getirilen veya merdiven altı üretim dediğim uygunsuz şartlarda üretilen ve tüm öğrencilerimizin sürekli temas halinde bulunduğu ürünlerin kontrolleri yapılmış ve TSE standartlarında üretilmiş olması büyük önem taşıyor. Özellikle velilerimizin daha ucuz olması beklentisi ile bu tür sağlıksız ürünlere yönelerek çocuklarının sağlıklarını tehdit edecek ürünleri almamalarını öneriyoruz. Kırtasiye ürünleri kırtasiyeden alınmalıdır. Çünkü tüm Odamız üyesi işyerlerindeki ürünler TSE standartlarını taşımakta ve ambalajlı olarak tüketiciye sunulmaktadır. Bununla birlikte geçtiğimiz yıldan beri ülkemizin gündeminde olan bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması hususlarında hala beklenen bir gelişmenin yaşanmamış olması da tek işi kırtasiye olan sektörü olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuyu yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi yeniden TOBB gündemine taşıdığımızı tüm üyelerimizin ve velilerimizin bilmesini istiyoruz. Bu vesile ile, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, velilerimizi ve öğrencilerimizi altını çizdiğimiz konulara duyarlı davranmaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.