ASKON'dan Yerel Seçim Açıklaması

31 Mart Yerel seçimleri değerlendiren ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, 'Yeni dönemde iş dünyası olarak memleketimizin kalkınmasında öncü rol üstleneceğiz' dedi.

ASKON'dan Yerel Seçim Açıklaması

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, 31 Martta gerçekleştirilen yerel seçimleri değerlendirdi.

Türk demokrasi tarihi açısından başarılı bir seçim süreci yaşandığını belirten Çınar, “Bu saatten sonra öncelikli gündemimiz ekonomide atılacak adımlar, enflasyonla mücadele ve bu kapsamda uygulanan ekonomik programın uygulanması olmalıdır” dedi.

"ŞİMDİ EL BİRLİĞİ, AKIL BİRLİĞİ VE İSTİŞARE KÜLTÜRÜ ZAMANI"
Başkan Çınar; “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararına saygı duyup, ülke olarak ve ilimiz özelinde el birliği, akıl birliği ve istişare kültürü ile aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır. İş dünyası olarak daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalışmalı ve Elazığ’ımızı ekonomide en üst liglere çıkartmanın gayretini sergilemekle vazifelenmeliyiz, daha müreffeh, huzurlu, mutlu ve kalkınmış Elazığ için bu elzemdir." dedi.

"MEMLEKETİMİZİN KALKINMASINDA ÖNCÜ ROL ÜSTLENECEĞİZ"
Başkan Çınar yaptığı açıklamada; “Yeni dönemde, enflasyon başta olmak üzere birçok sorunla kalıcı, sürdürülebilir ve rasyonel bir mücadele için çok iyi çalışılmalı, ilimizin depreme direncinin artırılması, yeni sanayi havzalarının oluşturulması, yeşil ve dijital dönüşüme geçiş süreci ıskalanmadan şehrin istişare kültürü ile gerçekleştirilmelidir. Bu bağlamda Elazığ iş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama devam edeceğiz ve memleketimizin kalkınmasında öncü roller üstleneceğiz. Bu bağlamda 31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühleriyle seçilen tüm belediye başkanı, il ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlarımızı tebrik ediyor, yeni dönemde iş dünyası olarak daha etkin bir koordinasyonla ilimizin kalkınmasında dirsek temasında istişare kültürü ile ön açıcı bir ilişki sağlamak için elimizi taşın altına koyacağımızı beyan ediyoruz. Yerel seçimler bir kez daha ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.